So long Paukarlahti

Leppävirran Paukarlahdessa noin kuukausi sitten käynnistynyt hippihenkinen ja kansainvälinen Rainbow-kokoontuminen päättyy virallisesti tänään. Osa ihmisistä jää vielä siivoamaan aluetta.

Paukarlahdessa asuvat kyläläiset suhtautuivat alunperin hippien tuloon uteliaasti. Ennakkoluulojakin oli, mutta mitä kauemmin kokoontuminen kesti sitä myönteisemmin kanta-asukkaat suhtautuivat vieraisiin. Heidän kulttuurinsa ja erilaisuutensa aiheuttivat seudulla paljon pohdintaa.

Kun kokoontuminen on nyt käytännössä ohi, jäljelle jäi paljon miellyttäviä muistoja. Poliisi korostaa, ettei kokoontumiseen liittynyt ikäviä lieveilmiöitä. Alueelle leiriytyneet ihmiset noudattivat kommuuninsa asettamia sääntöjä. Suhtautuminen esimerkiksi alkoholiin ja huumausaineisiin oli kielteinen. Ihmiset noudattivat myös siisteyttä.

Rainbow-ihmiset pyrkivät pitämään koko ajan matalaa profiilia. Silti vieraat saivat paljon julkisuutta. Sitä sai myös piskuinen, mutta pirteä Paukarlahden kylä.

Tyytyväisimpiä taloudellisessa mielessä olivat luonnonmukaisia tuotteita myyvät tuottajat ja yritykset.

Leppävirran kunnanjohdon ja matkailualan ihmisten on nyt syytä käydä läpi hippileiriin liittyvät yksityiskohdat. Vieraat välittävät positiivista sanomaa kunnasta. Sitä ei pidä väheksyä.

Matkailuihmisten luulisi löytävän kokoontumisen pohjalta uusia ideoita. Kaikkiin myönteisiin mahdollisuuksiin on tartuttava. Leppävirtaa ei ehkä ole viisasta julistaa hippikunnaksi, mutta jollakin lailla erikoinen leiri tulisi hyödyntää kunnan markkinoinnissa.

On myös muistettava, että Rainbow-kokoontuminen putkahti kuntalaisille yllätyksenä. Kunta ei vieraita houkutellut Paukarlahden pelloille. Se kuitenkin suhtautui heihin asiallisen myönteisesti. Hyvä näin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Ikäihminen, ota loppukiri ja nauti!

Virheeni tekevät minusta minut – "10 000 tapaa, jotka eivät toimi"

Kuopion keskustan ilme kirkastuu nopeasti

Lääkäreillä pitää olla velvoitteet julkiselle puolelle

Videot ovat tulleet jäädäkseen

Lobbarirekisteri lisää median vastuuta

Kolmikannan tehoja mitataan nyt numeroilla

Koleus kurittaa liiketoimia ja siihen on sopeuduttava

Mylläri Menocchion maailmankuva

Keskustan tilanne on vakava

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.