Soini kasvoi joukkoon

Yleisradio teki odotetun ratkaisun, kun se päätti kutsua Pääministeritentin nimellä kulkevaan ohjelmaansa myös Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin. Perussuomalaisten kannatus on mielipidetutkimusten mukaan noussut niin, että kolmen suuren puolueen sijasta on aika puhua neljästä suuresta.

MTV3:n kyselyn mukaan Perussuomalaisten kannatus on käytännössä yhtä suuri kuin SDP:n. Matkaa ykkösenä ainakin vielä porskuttavaan kokoomuksen on vajaa kolme prosenttiyksikköä.

Niin kuin kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen on tokaissut, Perussuomalaisten puheenjohtaja on sen vuoksi vakavasti otettava pääministeriehdokas.

Nyt myös äänestäjien on aika arvioida Soinin ja hänen johtamansa puolueen kykyjä tarkemmin. Millaista politiikkaa Perussuomalaiset tarkkaan ottaen haluavat harjoittaa? Mitkä ovat Soinin henkilökohtaiset ominaisuudet? Onko hän pääministeriainesta? Keitä muita ministerikelpoisia ehdokkaita Perussuomalaisilla on vaaleihin asettaa?

Perussuomalaisten kannatuksen nousu asettaa vaatimuksia myös medialla. Soinia tai muita Perussuomalaisten ehdokkaita ei pidä päästää helpolla. Toimittajien tehtävänä on kertoa äänestäjille, millaisilla eväillä puolue on liikkeellä.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kristittyjen pitää sopia perheriitansa

Anne Berner on keskustalle ongelma loppuun asti

Savolainen hulluus luo elämää

Ruokaturvallisuus säilyy vain jatkuvalla työllä

Kaikki ympäristökäyttäytymisen lajit

Kansa kuului Talvivaarassa

Penkkiurheilijan onnenpäivät alkavat

Talouden suhdanne ei ehkä kääntynytkään vielä

Vanhankissanpäivät

Pahat, rumat ja päästöttömät

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.