Soini sai kruununsa

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini hurrattiin lauantaina iltapäivällä puolueensa ehdokkaaksi ensi talven presidentinvaaleihin. Soinia kehuttiin perussuomalaisten puoluevaltuuston kokouksessa niin maireasti, että vaatimattomampaa miestä olisi todennäköisesti jo hävettänyt.

Soinin asema omassa puolueessaan on säilynyt vahvana, vaikka perussuomalaisten kannatuksen nopea nousu onkin tuonut puolueeseen väkeä, joka on poliittisesti kokematonta ja siksi arvaamatonta. Esimerkiksi perussuomalaisten eduskuntaryhmä ei aatteellisesti ole yhtenäinen. Osa ryhmästä on manan majoille menneen SMP:n väkeä, osa taas kokee ideologiakseen maahanmuuton ja monikulttuurisuuden vastustamisen.

Soini on realisti. Sen vuoksi hän ei ainakaan vielä ole joutunut hakauksiin Jussi Halla-Ahon johtaman falangin kanssa, vaikka lähellä se jo on ollutkin. Perussuomalaiset pääsee valmistautumaan presidentinvaaleihin kohtalaisen yhtenäisenä.

Presidentinvaaleissa Soini on varteenotettava ehdokas. On täysin mahdollista, että hän vaalin ensimmäisellä kierroksella yltää jopa kahden parhaan joukkoon ja toiselle kierrokselle.

Sen sijaan hänen mahdollisuutensa presidentiksi eivät ole hyvät. Yli puolet suomalaisista äänestäjistä tuskin hyväksyy hänen populismiaan. Väriä vaaleihin hän joka tapauksessa tuo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sen sijaan, että tähdättäisiin proteiinipatukan voimalla timmin pyöreään tarakkaan, ravitsemuksella tulisi pyrkiä meidän itäsuomalaisten lempparikansantaudin ehkäisemiseen

Liikennepolitiikassa hallituskriisin ainekset

Äänestysikärajan laskua voisi kokeilla

Mistä voin luopua

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.