Soini sai kruununsa

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini hurrattiin lauantaina iltapäivällä puolueensa ehdokkaaksi ensi talven presidentinvaaleihin. Soinia kehuttiin perussuomalaisten puoluevaltuuston kokouksessa niin maireasti, että vaatimattomampaa miestä olisi todennäköisesti jo hävettänyt.

Soinin asema omassa puolueessaan on säilynyt vahvana, vaikka perussuomalaisten kannatuksen nopea nousu onkin tuonut puolueeseen väkeä, joka on poliittisesti kokematonta ja siksi arvaamatonta. Esimerkiksi perussuomalaisten eduskuntaryhmä ei aatteellisesti ole yhtenäinen. Osa ryhmästä on manan majoille menneen SMP:n väkeä, osa taas kokee ideologiakseen maahanmuuton ja monikulttuurisuuden vastustamisen.

Soini on realisti. Sen vuoksi hän ei ainakaan vielä ole joutunut hakauksiin Jussi Halla-Ahon johtaman falangin kanssa, vaikka lähellä se jo on ollutkin. Perussuomalaiset pääsee valmistautumaan presidentinvaaleihin kohtalaisen yhtenäisenä.

Presidentinvaaleissa Soini on varteenotettava ehdokas. On täysin mahdollista, että hän vaalin ensimmäisellä kierroksella yltää jopa kahden parhaan joukkoon ja toiselle kierrokselle.

Sen sijaan hänen mahdollisuutensa presidentiksi eivät ole hyvät. Yli puolet suomalaisista äänestäjistä tuskin hyväksyy hänen populismiaan. Väriä vaaleihin hän joka tapauksessa tuo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

EU-armeijaa pidetään hähmäisenä federalistien unelmana – Sotilaallinen yhteistyö on kuin tilkkutäkin ompelemista

Koulureppujen tarina

Tuomio puhdistaa ilmaa Puolustusvoimissa

Sateenkaariväen sanomaa ei voi enää vaientaa

Keski-ikäänliukuja

Isoja riskejä Iranin jaUSA:n uhittelussa

Kuopion seutu avautuu ruokamatkailulle

Ilmasto pysyy mielessä – Kunnatkaan eivät seuraa toimettomina sivusta

Grilli ei kuulu joukkoon

Eropiikki aina, kun Räsänen puhuu kirkosta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.