Soinilla messiaan eleet

Perussuomalaisten puoluekokous valitsi mukinoitta ja yksimielisesti Timo Soinin edelleen puolueen johtoon. Hänellä ei ollut edes vastaehdokasta. Väriä valintoihin toi ainoastaan varapuheenjohtajien vaali, jossa jouduttiin äänestämään. Kokous sujui täsmälleen Soinin laatiman käsikirjoituksen mukaan.

Soini on puolueessaan yksinvaltias, suoranainen messias, vaikka ympärillä onkin demokraattisesti valittu muu puoluekoneisto. Hänen valttinsa ovat voima, verbaalisuus ja pelisilmä. Soini hoiteli käytännössä yksinään tulisimmat paikat eduskuntavaalien alla. Hän julisti persu-sanomaa median edessä. Muille puolueen johtohahmoille jäi tässä mielessä vain rippeet.

Soini ei esittänyt Tampereella uusia perusteita, miksi persut jättäytyivät pois hallituksesta. Sanoma oli vanhan toistoa. Näillä eväillä Soinin joukoilla ei ole asiaa hallitukseen, ellei eurooppalainen talousilmasto radikaalisti muutu huonompaan suuntaan. Perussuomalaisten puheenjohtaja lienee tässä mielessä pannut kaiken yhden kortin varaan.

Soini haukkui värikkäin sanakääntein uuden hallituksen ohjelman lauantaina. Hän näytti oivan pelisilmänsä iskemällä Tampereella sixpackin heikoimpaan lenkkiin, vasemmistoliittoon. Paavo Arhinmäen johtama puolue on hajalla hallitusratkaisun vuoksi.

Soini tulittaa armotta myös vihreitä, ja pyrkii nakertamaan sitä kautta hallituksen pohjaa huterammaksi. Jos persut ja toinen oppositiopuolue keskusta löytävät yhteisen sävelen, ministerien korvat ja posket punoittavat vielä monta kertaa.

Soini on analysoinut, mitä hän eduskuntavaalien jytkyvoitollaan tekee. Voiko päätavoite olla ensi vuoden presidentinvaalit? Kyllä voi. Siksi kokoomus varmasti tekee kaikkensa, jotta Sauli Niinistö lähtisi mukaan taisteluun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Jalkapallokansan elinkautinen päättyy vihdoin ja karmeat haavat umpeutuvat sielustani

Poliitikkojen ei pidä himoita valtavia eläkerahastoja

Taiteesta on keskusteltava nuorten kanssa

Energiafuusio

Kaikki lääkitykselle

Johtajapulmasta tulee pitkään imagotappiota

Energiamarkkinoilla on taas nähtävissä vaaran merkkejä

Suomen monitieteisin yliopisto

Malttia pöyristymisiin

Rasismia eivoi voittaa valehtelulla

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.