Sorsasalo on hyvä paikka

Perjantai-iltana alkaneet ja tänään jatkuvat Kuopio Stakes -ajot ovat Kuopion ja samalla koko Pohjois-Savon tämän vuoden päätapahtuma. Kolmessa valtakunnallisessa nimilähdössä nähdään valtakunnan parhaimmistoa, ja pelivaihdonkin arvioidaan nousevan yhteensä jonnekin 1,5 miljoonan euron tuntumaan. Eteläsavolaiset pääsevät herkuttelemaan tänä vuonna suomenhevosten elokuisilla kuninkuusraveilla, mutta pohjoissavolaisten ei kannata surra, sillä Sorsasalon vuoro on taas viidentoista vuoden tauon jälkeen vuoden 2013 kesällä.

Raviurheilussa elettiin vuosia parempien aikojen toivossa, kun raha ei liikkunut peleissä odotetulla tavalla. Vuodenvaihteessa alkoi käänne parempaan ja myös lisääntynyt televisioseuranta on lisännyt ravien kiinnostavuutta.

Sorsasalo on yksi Suomen keskusraviradoista. Talous on ollut välillä hyvinkin tiukoilla, mutta aina on löytynyt pulmiin ratkaisu. Tänään eletään vakiintuneissa tunnelmissa. Kuopion kaupungin hallinnossa on virinnyt ajatus, josko raviradan alue otettaisiin asuntokäyttöön ja radalle haettaisiin jostain uusi paikka. Raviväelle virkamiesten aikeet ovat tulleet yllätyksenä,

Yleisestäkin näkökulmasta sopii ihmetellä siirron järkevyyttä. Sorsasaloa parempaa paikkaa tuskin on löydettävissä, ja uuden rakentaminen maksaa aina miljoonia ja taas miljoonia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.