Sukari toi toivoa

Pieksämäki ei ole kerännyt mainesanoja, kun on etsitty Suomen masentavinta kaupunkia tai tehty muita vastaavia pilipalivertailuja. Pieksämäki on käynyt läpi suuren murroksen eivätkä muutokset tähän lopu. Välillä on ollut vaikeata, mutta siitä huolimatta kaupunki on pärjännyt hyvin. Aina on löytynyt tapoja kehittyä ja vastata suuriin haasteisiin. Yrittäminen ei ole koskaan lakannut, ja pieksämäkeläiset ovat ulkopuolisten irvailusta huolimatta tyytyväisiä kotikaupunkiinsa.

Kaupunginjohtaja Tapio Turusella on monta syytä tyytyväisyyteen. Pieksämäen työttömyysaste on maakunnallisessa vertailussa alhaisimpia. Tuoreen yrittäjäbarometrin vertailussa Pieksämäki on alueensa huippua. Hallinnollisten rakenteiden uudistaminen on toteutettu ripeästi ja talouden tasapainottaminen on onnistunut eikä kaupungin tase ole enää vuoden lopussa alijäämäinen.

Turunen on varma, että Pieksämäen talouden tasapainottamiseksi valitut toimenpiteet ovat tehokkaita. Hän myös uskoo vakaasti, että kaupungin väkiluku alkaa kasvaa viimeistään vuonna 2010. Pieksämäen johdossa uskalletaan käyttää positiivista retoriikkaa, eikä se ole mikään ihme, sillä puheille on katetta.

Uutta puhtia tulevaisuuden rakentamiseen tuo myös Toivo Sukari , joka viimeksi torstaina vakuutti Keskisuomalainen-konsernin johdon koulutuspäivässä, että Ideapark tulee Pieksämäelle 99 prosentin varmuudella. Tuo yhden prosentin epävarmuus johtuu lähinnä lupa- ja kaavoitusasioista. Ideaparkin perustaminen on siis varmaa, jos se Sukarista ja Pieksämäen kaupunginisistä riippuu.

Lempäälässä kokemukset Ideaparkista ovat olleet hyviä. Sukarin ja Turusen mukaan ei ole mitään syytä, etteikö Ideapark toimisi myös Pieksämäellä. Ideaparkin mukana Pieksämäelle tulisi uusia liikkeitä ja palveluja sekä tuhansia työpaikkoja.

Pieksämäen tulevaisuus ei lepää pelkästään Ideaparkin varassa. Indikaattorit ovat lupaavia muutenkin. Jo tehty työ alkaa tuottaa tulosta ja uusia mahdollisuuksia etsitään ja löytyy koko ajan. Tulevaisuudessa Pieksämäelle on hyvät mahdollisuudet houkutella metalliteollisuuden ja teknologia-alan yrityksiä: Savossa liikenneyhteydet ovat kunnossa ja työvoiman ja fasiliteettien kustannustaso on kilpailukykyistä valtakunnallisessa vertailussa. Savo on oikeasti yritysten näkökulmasta hyvä alue investoida.

Hyvien uutisten voima on ihmeellinen. Pärjääminen ei nykyisin enää riitä. Siitä pitää osata ja uskaltaa myös puhua - että muutkin tietäisivät ja innostuisivat. Siksi Savon Sanomat haluaakin olla viestinviejä. Täällä Savossahan ei perinteisesti olla hirveän hanakoita kertomaan, jos menee hyvin. Se on harmi, sillä Savossa on paljon sellaista osaamista, yrittämistä ja huikeaa rohkeutta, josta kannattaa olla ylpeä. Savon Sanomat haluaa olla kertomassa myös maakunnan ulkopuolelle, että tänne Savoon, puhtaan luonnon keskelle ja mukavien ihmisten joukkoon, kannattaa tulla menestymään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

EU-armeijaa pidetään hähmäisenä federalistien unelmana – Sotilaallinen yhteistyö on kuin tilkkutäkin ompelemista

Koulureppujen tarina

Tuomio puhdistaa ilmaa Puolustusvoimissa

Sateenkaariväen sanomaa ei voi enää vaientaa

Keski-ikäänliukuja

Isoja riskejä Iranin jaUSA:n uhittelussa

Kuopion seutu avautuu ruokamatkailulle

Ilmasto pysyy mielessä – Kunnatkaan eivät seuraa toimettomina sivusta

Grilli ei kuulu joukkoon

Eropiikki aina, kun Räsänen puhuu kirkosta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.