Sul on pokkaa ainakin

Elämä tuntuu taas ihanan yksinkertaiselta. Viime kuukausi menikin vähän masiksessa. Oli presidentinvaalit ja mahtibileet, joissa soitti Ultra Bra, selkeästi hyvien ihmisten bändi, ja sitä tunsi vähän aikaa oman erinomaisuutensa, mutta sitten hävittiin, tylsää.

Mutta nyt, nyt asiat on taas tasapainossa. On me hyvät ihmiset täällä. Ja sitten on nämä pahat, Timo Räty ja Henna Virkkunen. Mitä tunteettomia diktaattoreja! Näyttävätkin ihan toisiltaan, menisivät naimisiin, ei sittenkään, tekisivät vielä samanlaisia kivikasvolapsia.

Räty, tämä ihmishirviö, on työpaikkakiusannut Hilkka Ahdetta (selkeästi hyvä ihminen, sen puolesta oli mielenosoituskin) AKT:ssa, se on joku bensalenkkarien liitto, varmaan inhottava paikka.

Mä ihailen, miten Hilkka jaksaa lähettää toimittajille joka viikko tiedotteita, joissa se kertoo avoimesti siitä, miten raskaalta sen kokema julkisuus tuntuu.

Sitten Ahdetta kiusattiin Hesarissakin, joka kehtasi väittää, että näillä on ollut suhde. Siis daa, niinku joku nainen muka kiinnostuis Timosta. Sehän vihaa naisia!

Onneksi Ahteen perhe, muistattehan Matin ja Jussin, on niin makeeta porukkaa, että Hesari tajusi pyytää Hilkalta anteeksi. Timolta ei pyydetty anteeksi, eikä pidäkään, koska sehän on mies ja selkeästi nauttii tällaisesta vihjailusta.

Joo, kyllä tämä on selvä peli. Joku yritti selittää jotain politiikkaa, että Timo Räty on Suomen kovin lakkokenraali, ja sen takia työnantajapuoli hyötyy tällaisesta, että sen palli horjuu, mutta minusta tuo on jotain vainoharhaisen puhetta, ja ihan liian monimutkaista.

Sitten on tämä toinen pokerinaama, tämä kuntaministeri.

Henna Virkkunen (kok.) esitteli meille kuntauudistushankkeen, josta kuultuaan jokaisen kunnan jokainen valtuutettu ajatteli, että wtf Henna, tämä ei ikinä mene läpi mun viiteryhmälle. Että kuntaliitoksia, ja vaikka pakolla.

Kuntauudistushan on porvarien juoni, julmaa keskittämispolitiikkaa, ihan natsitouhua. Henna, oot kuntateurastaja ja natsi! Haluat vaan pakottaa kaikki muuttamaan kaupunkeihin asumaan ja äänestämään kokoomusta. Tai siis. No joka tapauksessa haluat tuhota kaikki meidän ihanat kirkonkylät, joissa me käydään joskus ostamassa ruokaa ja bisseä, kun ollaan mökillä.

Kuulemma niissä asuu tosi paljon muistisairaita ja liikkumisrajoitteisia vanhuksia, joitten matka lääkäriin olis heti jotain sata kilometriä, jos ne tekis kuntaliitoksen. Nehän eksyis matkalla! Kyllä mun mielestä meidän pitää hoitaa vanhukset kotona, mun mummo kyllä kuoli vanhainkodissa, mut ei se olis meille mahtunut, kyllä se sen ymmärsi.

Timo ja Henna, yksi kiusaa naisia ja toinen mummoja. Näille natseille ei saa antaa periksi!

Onneksi meidän kunnissa ja eduskunnassa on ihanan pyyteettömiä poliitikkoja, selkeästi hyviä ihmisiä, jotka on pienen ihmisen asialla. Ne skitsos ihan täysin, kun tämä Virkkunen tuli ja yritti viedä niiden kunnilta vaakunat.

Kansanedustaja Markku Rossi (kesk.) näytti ministerille Kuopiossa, mistä kana pissii. Se sano jotain sodasta. Että kohta tulee jatkosota, jos meininki ei muutu.

Hyvä, Markku Rossi! Uhkakuvia väkivaltaisesta yhteenotosta, juuri tällaista poliittiseen retoriikkaamme onkin kaivattu lisää.

Kirjoittaja on Savon Sanomien Keski-Savon aluetoimituksen toimittaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sen sijaan, että tähdättäisiin proteiinipatukan voimalla timmin pyöreään tarakkaan, ravitsemuksella tulisi pyrkiä meidän itäsuomalaisten lempparikansantaudin ehkäisemiseen

Liikennepolitiikassa hallituskriisin ainekset

Äänestysikärajan laskua voisi kokeilla

Mistä voin luopua

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.