Suomalainen luottaa

Liekö se sinisilmäisyyttä vai mitä, mutta suomalainen luottaa enemmän kuin minkään muun Euroopan maan kansalainen euroon, oikeuslaitokseen ja pankkeihin.

Tieto käy ilmi Valittujen Palojen ja sen eurooppalaisten Reader’s Digest -sisarlehtien teettämästä tutkimuksesta.

Mielenkiintoinen on se seikka, että suomalainen luottaa vähiten luonnonsuojelijoihin ja ympäristöaktivisteihin. Ovatko laittomat tempaukset syöneet aktivistien uskottavuutta, vai ovatko otteet olleet liian hentoja? Kovin luottamus aktivisteja kohtaan on Itävallassa, Saksassa, Sveitsissä ja Romaniassa.

Erikoista on, että avioliittoon vastaajat suhtautuvat erittäin luottavaisin mielin, vaikka Suomessa tapahtuu avioeroja joka vuosi noin 13500 eli 45 prosenttia solmittavien avioliittojen määrästä.

Ilmeisesti kirkko on tehnyt jotain oikein, koska suomalaisten luottamus kirkkoon on vahvistunut kymmenessä vuodessa 11 prosenttiyksikköä 62 prosenttiin.

Kysely saa aprikoimaan, kertooko suhtautuminen lehdistöön yhteiskunnan tilanteesta enemmänkin. Ruotsissa luotto lehdistöön oli kovinta: 60 prosenttia luottaa. Toiseksi korkein luku oli Suomella, 56 prosenttia.

Toisessa reunassa Venäjä on ylhäisessä yksinäisyydessään: vain 11 prosenttia kansasta luottaa lehdistöön.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Voihan Vilkku sentään

Kauppasota voi laajeta talouskriisiksi vahingossa

Fiksut ruokakaupat auttavat asiakasta

Perusteita olisi pienentää Finnpulpia

Viisigee shakkinappulana

Työstä palautumiseen tarvitaan myös lepopäiviä

Viisuboikotti on lähellä antisemitismiä

Keskusta käynnisti hallituksen synnytystuskat

Kreikka on hyvä maa

Kirkkopäivillä pohditaan sananvapautta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.