Suomalainen luottaa

Liekö se sinisilmäisyyttä vai mitä, mutta suomalainen luottaa enemmän kuin minkään muun Euroopan maan kansalainen euroon, oikeuslaitokseen ja pankkeihin.

Tieto käy ilmi Valittujen Palojen ja sen eurooppalaisten Reader’s Digest -sisarlehtien teettämästä tutkimuksesta.

Mielenkiintoinen on se seikka, että suomalainen luottaa vähiten luonnonsuojelijoihin ja ympäristöaktivisteihin. Ovatko laittomat tempaukset syöneet aktivistien uskottavuutta, vai ovatko otteet olleet liian hentoja? Kovin luottamus aktivisteja kohtaan on Itävallassa, Saksassa, Sveitsissä ja Romaniassa.

Erikoista on, että avioliittoon vastaajat suhtautuvat erittäin luottavaisin mielin, vaikka Suomessa tapahtuu avioeroja joka vuosi noin 13500 eli 45 prosenttia solmittavien avioliittojen määrästä.

Ilmeisesti kirkko on tehnyt jotain oikein, koska suomalaisten luottamus kirkkoon on vahvistunut kymmenessä vuodessa 11 prosenttiyksikköä 62 prosenttiin.

Kysely saa aprikoimaan, kertooko suhtautuminen lehdistöön yhteiskunnan tilanteesta enemmänkin. Ruotsissa luotto lehdistöön oli kovinta: 60 prosenttia luottaa. Toiseksi korkein luku oli Suomella, 56 prosenttia.

Toisessa reunassa Venäjä on ylhäisessä yksinäisyydessään: vain 11 prosenttia kansasta luottaa lehdistöön.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kotkan lento ja putoaminen

Kunnat merihädässä

Vanhuspalveluissa on suo siellä ja vetelä täällä

Röyhkeä Trump haastaa johtamansa demokratian

Ystävänpäivän jälkeen

Potemisen kulissi

Lumesta tuli ympäristöpulma Helsingille

Eduskunta kompuroi tiedustelulakien kanssa

Hankkeet vivuttavat kehitystä

Kriisinhallintakeskuksen siirto paljasti politiikan

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.