Suomen jääkiekolla loistava tulevaisuus

Kaksi nuorten MM-kultaa samana vuonna osoittavat kiistattomasti, että maailman parhaat jääkiekkojuniorit tulevat tällä hetkellä Suomesta.

Tulos on hämmästyttävä viiden ja puolen miljoonan asukkaan kansakunnalta. Jääkiekko on ainakin vuoden 1995 miesten maailmanmestaruudesta asti ollut Suomen ykkösurheilulaji, mutta koskaan aiemmin ei ole koettu nyt nähtyä lahjakkuuksien vyöryä.

Ei kultaa ilman KalPa-kasvattia. Alle 18-vuotiaiden mestarijoukkueessa pelasi siilinjärveläislähtöinen maalivahti Leevi Laakso. Kytköksiä Savoon on myös vehmersalmelaissyntyisen näyttelijän Aimo Räsäsen pojalla Aapelilla ja KalPan vuoden 1991 hopeajoukkueesta muistetun Juha Jokiharjun pojalla Henrillä.

Juniorivalmennuksessa on viime vuosina painotettu oikein henkilökohtaista taitoa ja nostettu poikkeusyksilöitä massan seasta.

Nuoruuden menestyksestä on vielä pitkä ja työläs matka aikuisten korkeimmalle tasolle, mutta esimerkiksi kahden kullan Jesse Puljujärvi ja hänen 20-vuotiaiden kisojen ketjukaverinsa Sebastian Aho ja Patrik Laine ovat lähellä lopullista läpimurtoa. Puljujärvellä olisi tilaisuus tehdä historiaa, jos hänet valittaisiin aikuisten MM-joukkueeseen ja Suomi voittaisi kultaa vielä toukokuussa Venäjällä.

Miesten mestaruus ei ole läpihuutojuttu, sillä Kanada saa kasaan joukkueellisen Pohjois-Amerikan NHL-liigan tähtiä ja isäntämaa Venäjä kaikki kynnelle kykenevät huippunsa. Leijonilla on nykyisin joka kerta mahdollisuus kiekkokultaan, mutta se edellyttää, että joukkueeseen liittyy mahdollisimman monta pelaajaa maailman parhaasta liigasta eli NHL:stä.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sivuutetut suivaantuivat

Oppilaille palautettava oikeus numeroarvioon

Tervetuloa kansainväliset talentit

Epäasialliseen vaikuttamiseen osataan varautua

Kahdet tärkeät vaalit ajoittuivat liian lähekkäin

Mökkeily ei hiivu vaan muuttaa muotoaan

Lisää liiketoimintaosaamista

Tuleeko meistä ikinä aikuisia?

Kirje pysäyttää kiireessä

Suhde Venäjään jakaa Euroopan populisteja

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.