Superkaksaria haetaan

Tuleva viikonloppu on suomalaisittain jännittävä. Monessa kodissa ja työpaikoilla lyödään jo vetoa kahdesta asiasta: voittaako Suomi jääkiekon maailmanmestaruuden ja kaiken päälle vielä Eurovision laulukilpailut? Haussa on todellinen superkaksari.

Jääkiekkomaajoukkueen ensimmäinen tulikoe on jo tänään illansuussa, kun Suomi kohtaa Norjan puolivälierissä. Suomi on yksi jääkiekon suurmaista, Norja ei ainakaan vielä. Niinpä monet pitävätkin jo varmana, että Suomi kaataa Norjan. Se merkitsisi jo sitä, että Suomi on mukana mitalipeleissä.

Urheilussa kilpailuja ei kuitenkaan koskaan ratkaista vanhojen meriittien perusteella. Menossa olevissa Bratislavan kisoissa Norja voitti jo alkusarjassa Ruotsin. Ei siis mikään väheksyttävä jääkiekkomaa.Suomen euroviisuedustaja Paradise Oskar raivasi jo tiensä lauantaiseen finaaliin. Nuori suomalainen esiintyy ensimmäisenä. Toivottavasti numero yksi on enne.

Se on ainakin selvää, että Paradisen Oskarin tekemä ja esittämä laulu erottuu muista kilpailuun osallistuvista lauluista. Purisiko erilaisuus samalla tavalla kuin vuonna 2006, jolloin Suomi juhli historiansa ensimmäistä ja ainutta voittoa euroviisuissa?

Lopulta kannattaa kuitenkin muistaa, että vaikka voittoa ei kummassakaan kilpailussa tulisi, on sentään saatu spekuloida ja jännittää. Sekin on tärkeää. Seuraava mahdollisuus jännittämiseen on jo ensi keväänä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Kauppakeskus pääsee pitkälle sijainnillaan

Ristiriitaisuudet riivaavat henkilöautoilla ajavia

Pythagoraan lause pysyy

Puhtaus on puoli ruokaa?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.