Supertiistai ei ratkaissut

Supertiistaita on Yhdysvalloissa totuttu pitämään päivänä, joka ratkaisee puolueiden ja erityisesti republikaanien esivaalit presidenttiehdokkaastaan. Nimensä päivä on saanut siitä, että samana päivänä helmi- tai maaliskuussa käydään osavaalit useissa osavaltioissa.

Tällä kertaa supertiistai ei kuitenkaan ratkaissut. Republikaanien presidenttikisan suosikki Mitt Romney voitti kuudessa osavaltiossa kymmenestä, mutta myös muut ehdokkaat menestyivät sen verran hyvin, että kilpailu presidentti Barack Obaman vastaehdokkuudesta jatkuu.

Nyt jo noin puolet osavaltioista on äänestänyt esivaaleissa. Romney on edelleen suosikki. Hänellä on takanaan eniten valitsijamiehiä.

Olisi kuitenkin rohkeaa väittää, että Romney valitaan republikaanien ehdokkaaksi elokuussa Tampassa pidettävässä puoluekokouksessa. Romneyn ykköshaastajaksi on kohonnut konservatiivisten kristittyjen suosikki Rick Santorum, joka supertiistaina yllätti ja voitti neljässä osavaltiossa odotetun kahden sijasta.

Romney ei ole toistaiseksi voittanut yhdessäkään etelän osavaltiossa, mikä kertoo hyvin kilvan asetelmista. Keskitien kulkija Romney vetoaa maltillisiin republikaaneihin, kun taas Santorum kerää kannatusta puolueen oikeistosiiveltä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Ensimmäisen ja viimeisen välissä

Lapinlahden hieno perinne ansaitsee katsojien tuen

KHO:n katselmus Kuopiossa on paikallaan

Ikäihminen, ota loppukiri ja nauti!

Virheeni tekevät minusta minut – "10 000 tapaa, jotka eivät toimi"

Kuopion keskustan ilme kirkastuu nopeasti

Lääkäreillä pitää olla velvoitteet julkiselle puolelle

Videot ovat tulleet jäädäkseen

Lobbarirekisteri lisää median vastuuta

Kolmikannan tehoja mitataan nyt numeroilla

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.