Suuntana pohjoinen

Joroisten, Juvan ja Rantasalmen JJR-allianssi on ollut ennakkoluuloton yritys hoitaa kuntien sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut kolmen kunnan yhteistyöllä ja tehtäviä jakaen.

Yhteistyö on myös toiminut, mutta maantiede osoittautui kuitenkin lopulta kunnallisten virka- ja luottamusmiesten tahtoa voimallisemmaksi. Joroinen, jonka väestö on tottunut asioimaan pohjoisessa Varkaudessa, on päättänyt luopua allianssista ja järjestää sosiaali- ja terveydenhuoltonsa jatkossa yhteistyössä Varkauden ja todennäköisesti myös Heinäveden kanssa.

Joroisten valtuuston päätös oli yksiselitteinen: kaksi kolmasosaa kannatti Varkaus-Heinävesi -vaihtoehtoa, yksi kolmannes olisi halunnut jatkaa vielä JJR-allianssin puitteissa. Uusiin puihin sosiaali- ja terveydenhuolto pannaan Keski-Savossa vuoden 2013 alusta.

Suomen kuntakartta on muotoutumassa yhä selvemmin työssäkäyntialueitten mukaan. Siitä todistaa myös Etelä-Savon kolmen pohjoisen kunnan yhteistyön kariutuminen. Joroislaisten päätös jättää rantasalmelaiset ja juvalaiset tyhjän päälle. Kaksistaan niiden voimat eivät riitä, vaan molemmat joutunevat ratkomaan syntyneen ongelmansa naapurikaupunkiensa kanssa - toinen Savonlinnan, toinen Mikkelin.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Oikeistopopulistit jäivät hajalleenEU-parlamentissa

Pakkokielet

Perheiden asemaa kannattaa vahvistaa

Uotisen kauden huipennus käynnistää kulttuurikesän

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.