Suurin ei ole kaunein

Maan vetovoimaisimmat kaupungit eivät ole pääkaupunkiseudun kolme suurta Helsinki, Espoo tai Vantaa vaan maakunnissa sijaitsevat Seinäjoki, Salo ja Porvoo. Näin paljastaa Helsingin Sanomien teettämä selvitys, miten eri kaupungit ovat vetäneet ihmisiä viimeisen viiden vuoden aikana.

Kuopio on parhaana itäsuomalaisena kaupunkina listalla sijalla neljätoista perässään Lappeenranta ja Joensuu. Mikkeli ei ole mahtunut kahdenkymmenen listalle.

Seinäjoen kehitys on ollut voimallista parin viime vuosikymmenen aikana. Se on kyllä havaittu Etelä-Pohjanmaan ulkopuolellakin. Valitettavasti elämä maakunnissa on nykyään yhdenlaista nollasummapeliä. Mikä Seinäjoella on voitettu, se on Vaasassa menetetty.

Suomenkielisen Etelä-Pohjanmaan rynnistys on ollut niin reipasta, että se on tuntunut kipeinä iskuina aina Savoa ja itärajan maakuntia Pohjois-Karjalaa ja Kainuuta myöten. Nurmolaisten ja seinäjokelaisten juhliessa Atrian teurastamojen laajennuksia Savossa on vedetty surulippu salkoon, kun Kuopion teurastamon toimintaa on ajettu samaan aikaan tietoisesti alas.

Jos eteläpohjalaiset olisivat reiluja ja tasapuolisia, Atrian seuraavat suuret laajennusjuhlat pidettäisiin Pohjois-Savossa, joka johtavana maitomaakuntana on ainoa oikea paikka nautaeläinten teurastamolle. Esimerkiksi Kiuruvesi on hyvin kiinnostunut tästä laitoksesta. Menestyksen keskellä on jokaisen hyvä muistaa, että jaettu ilo on paras ilo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sen sijaan, että tähdättäisiin proteiinipatukan voimalla timmin pyöreään tarakkaan, ravitsemuksella tulisi pyrkiä meidän itäsuomalaisten lempparikansantaudin ehkäisemiseen

Liikennepolitiikassa hallituskriisin ainekset

Äänestysikärajan laskua voisi kokeilla

Mistä voin luopua

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.