Suurin ei ole kaunein

Maan vetovoimaisimmat kaupungit eivät ole pääkaupunkiseudun kolme suurta Helsinki, Espoo tai Vantaa vaan maakunnissa sijaitsevat Seinäjoki, Salo ja Porvoo. Näin paljastaa Helsingin Sanomien teettämä selvitys, miten eri kaupungit ovat vetäneet ihmisiä viimeisen viiden vuoden aikana.

Kuopio on parhaana itäsuomalaisena kaupunkina listalla sijalla neljätoista perässään Lappeenranta ja Joensuu. Mikkeli ei ole mahtunut kahdenkymmenen listalle.

Seinäjoen kehitys on ollut voimallista parin viime vuosikymmenen aikana. Se on kyllä havaittu Etelä-Pohjanmaan ulkopuolellakin. Valitettavasti elämä maakunnissa on nykyään yhdenlaista nollasummapeliä. Mikä Seinäjoella on voitettu, se on Vaasassa menetetty.

Suomenkielisen Etelä-Pohjanmaan rynnistys on ollut niin reipasta, että se on tuntunut kipeinä iskuina aina Savoa ja itärajan maakuntia Pohjois-Karjalaa ja Kainuuta myöten. Nurmolaisten ja seinäjokelaisten juhliessa Atrian teurastamojen laajennuksia Savossa on vedetty surulippu salkoon, kun Kuopion teurastamon toimintaa on ajettu samaan aikaan tietoisesti alas.

Jos eteläpohjalaiset olisivat reiluja ja tasapuolisia, Atrian seuraavat suuret laajennusjuhlat pidettäisiin Pohjois-Savossa, joka johtavana maitomaakuntana on ainoa oikea paikka nautaeläinten teurastamolle. Esimerkiksi Kiuruvesi on hyvin kiinnostunut tästä laitoksesta. Menestyksen keskellä on jokaisen hyvä muistaa, että jaettu ilo on paras ilo.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Keskusta kulkee kohti sukupolvenvaihdosta

Raha ei takaa vaalionnea, mutta yleensä auttaa

Varaus ei takaa menestystä

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Koulutuksesta

Hallitus maltillisesti liikkeelle väylähankkeilla

Napakoitten naisten vuosi

Kultarannasta vauhtia EU-puheenjohtajuuteen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.