Suurin toivein kotikisoihin

Kalevan kisat, Suomen yleisurheilun vuotuinen päätapahtuma, käydään vuonna 2014 Kuopiossa, ja niitten valmistelut ovat jo hyvässä vauhdissa.

Nyt lopuillaan oleva vuoden 2012 kesäkausi saa pohjoissavolaiset odottamaan vesi kielellä tulevia kotikisoja. Jos lie savolainen yleisurheilu ollut joskus hienoisessa alamäessä, niin nyt tehtiin tuloksia, jotka antavat aiheen uskoa, että Väinölänniemellä nähdään parin vuoden kuluttua ehkä useitakin maakunnan tyttöjä ja poikia korkeimmilla palkintokorokkeilla.

Pielavetinen keihäsmies Antti Ruuskasen ”olumpiaronssi” ja muutoinkin mainiosti menneet heitot eivät jätä arvailujen varaa, kuka on tämän vuoden Savon paras urheilija. Hyvän kauden perusteella on syytä toivoa, että parista seuraavasta tulee vielä parempi. Lapinlahtelaisessa Sampo Lehtolassa on aineksia Ruuskasen aisapariksi.

Kuopiolaistan pikajuoksijasta Maria Räsäsestä on kehittymässä maakunnan seuraava nopeakinttu takavuosien supertähtien Sami Länsivuoren ja Sisko Hanhijoen jälkeen. Lapinlahden Sanna Kämäräinen nappasi kauniin voiton Suomi-Ruotsi -ottelun kiekossa. Yleisurheilun savolaisia monilahjakkuuksia on myös Iisalmen Jenni Kivioja, joka kuuluu maan kärkeen sekä seitsenottelijana että juoksijana.

Lähdöt vuoden 2014 Kalevan kisoihin ovat siis hyvät maakunnassa. Kuopiolaiset yleisurheiluseurat ovat yhdistäneet järkevästi voimansa, ja sen tulokset ovat näkyvissä jo nyt. Siitä on hyvä jatkaa.

Kesää seuraa syksy ja talvi. Tulevan hiihtokauden kiintoisin kysymys on tässä vaiheessa, joko Vieremän Kerttu Niskanen hiihtää valtakunnan terävimpään kärkeen ja nostaako Puijon tervehtynyt Janne Happonen Suomen mäkihypyn uuteen liitoon ja kansainväliseen menestykseen?

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Hoblaa, huudahti Antti Rinne

Huawei-boikotti haastaa esineiden internetiä

Pohjanmaan ihmetauti

KYSin hieno tarina ansaitsee lujaa tukea jatkossa

Kirkon kohtalon kysymykset

Sivuutetut suivaantuivat

Oppilaille palautettava oikeus numeroarvioon

Tervetuloa kansainväliset talentit

Epäasialliseen vaikuttamiseen osataan varautua

Kahdet tärkeät vaalit ajoittuivat liian lähekkäin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.