Syksyllä luvut muuttuvat

Perjantainen puoluekannatuskysely kertoi keskustan porskuttavan puolueista edelleen edellä muita. Samalla perussuomalaisten, kokoomuksen ja SDP:n kannatus on laskenut.

Selitystä ilmiölle on vaikea löytää. Hallitus on keskittynyt nimittämisensä jälkeen enimmäkseen Kreikan kriisin ratkomiseen ja Fennovoiman ydinvoimalahankkeen kummallisten vaiheiden selvittämiseen. On toki hyvinkin mahdollista, että ankara hallitusohjelma oli kriisitietoisille äänestäjille mieleen. On kuitenkin helpompi tykätä puheista kuin teoista, jotka vielä iskevät tavallisten kansalaisten arkeen kuin miljoona volttia. Kovia iskuja on luvassa syksyn budjettiriihestä lähtien. Silloin luvut muuttuvat. Ennen sitä on kiintoisaa nähdä, mitä gallupkansa sanoo perussuomalaisten omaksumasta Kreikka-politiikasta.

SDP:n kannatuksen edelleen jatkuva lasku on myös selitettävissä Kreikan kriisin ratkomisella. SDP ei kykene haastamaan hallitusta uskottavasti äskeisen hallitustaipaleensa vuoksi. Yritykset siihen suuntaan ovat omiaan vain murentamaan kannatusta edelleen.

Vihreiden ja vasemmistoliiton kannatti viime vuonna irrottaa otteensa ministerinsalkuista. Vaikka puolueet ovat muotoilleet viestiään populistisesti äänestäjien korvasyyhyn mukaan, kannatus on noussut.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Vanhankissanpäivät

Pahat, rumat ja päästöttömät

EU:n on muodostettava oma ääni maailmanpolitiikassa

Soten kaatuminen närästäisi Pohjois-Savossa

Vienti rahoittaa hyvinvointia

Kun evoluutio meni pieleen

Tiedeuutisissa liioittelu on pahinta myrkkyä

EU-parlamenttiin tarvitaan tänään taistelevia norsuja

Yritysten koko verojalanjälki on iso

Hyvä vihollinen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.