Syyttäjä paljon vartijana

Kaukaloväkivaltajutun esitutkinta päättyi tiistaina ja juttu siirtyy syyttäjälle syyteharkintaan. Ratkaisu oli odotettu.

Poliisi epäilee esitutkinnan perusteella kolmea ihmistä pahoinpitelystä HIFK:n ja Jokerien välisessä ottelussa, jossa oli useita väkivaltatilanteita. Elokuun viimeisen päivän ottelun suurimman kohun aiheutti Semir Ben-Amorin hyökkäys Ville Peltosta kohtaan. Peltonen sai aivotärähdyksen.

Syyttäjä on harkinnassaan paljon vartijana.

Jotkut jääkiekkovaikuttajat uskovat yhä, että törkeät pahoinpitelyt ovat sitä, mitä katsojat haluavat.

Vain kerran SM-liigan kaukaloväkivalta on edennyt oikeuteen asti ja muutaman kerran poliisille. Enimmäkseen väkivaltatapaukset on unohdettu setelisovulla.

Jos harkinta johtaa syytteiden nostamiseen, kaukaloväkivallan vastustajien voi sanoa saaneen erävoiton. Oikeudenkäynnin lopputuloksesta aikanaan sitten riippuu, voittavatko he koko pelin, vai vetävätkö jääkiekkobisneksen kovikset pitemmän korren.

Kysymys on myös yhteiskunnallinen. Voiko jollakin elämänalueella väkivalta olla Suomen lain ulottumattomissa? Ei kai, sanoo tavallinen kansa.

Nujakointi kuuluu pelin luonteeseen. Suunnitellut väkivaltatilanteet sen sijaan eivät, vaikka yleisö niille taputtaisikin.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Oikeistopopulistit jäivät hajalleenEU-parlamentissa

Pakkokielet

Perheiden asemaa kannattaa vahvistaa

Uotisen kauden huipennus käynnistää kulttuurikesän

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.