Syyttäjä paljon vartijana

Kaukaloväkivaltajutun esitutkinta päättyi tiistaina ja juttu siirtyy syyttäjälle syyteharkintaan. Ratkaisu oli odotettu.

Poliisi epäilee esitutkinnan perusteella kolmea ihmistä pahoinpitelystä HIFK:n ja Jokerien välisessä ottelussa, jossa oli useita väkivaltatilanteita. Elokuun viimeisen päivän ottelun suurimman kohun aiheutti Semir Ben-Amorin hyökkäys Ville Peltosta kohtaan. Peltonen sai aivotärähdyksen.

Syyttäjä on harkinnassaan paljon vartijana.

Jotkut jääkiekkovaikuttajat uskovat yhä, että törkeät pahoinpitelyt ovat sitä, mitä katsojat haluavat.

Vain kerran SM-liigan kaukaloväkivalta on edennyt oikeuteen asti ja muutaman kerran poliisille. Enimmäkseen väkivaltatapaukset on unohdettu setelisovulla.

Jos harkinta johtaa syytteiden nostamiseen, kaukaloväkivallan vastustajien voi sanoa saaneen erävoiton. Oikeudenkäynnin lopputuloksesta aikanaan sitten riippuu, voittavatko he koko pelin, vai vetävätkö jääkiekkobisneksen kovikset pitemmän korren.

Kysymys on myös yhteiskunnallinen. Voiko jollakin elämänalueella väkivalta olla Suomen lain ulottumattomissa? Ei kai, sanoo tavallinen kansa.

Nujakointi kuuluu pelin luonteeseen. Suunnitellut väkivaltatilanteet sen sijaan eivät, vaikka yleisö niille taputtaisikin.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Media nopea, politiikka hidas

Enemmän lihaa ja perunaa

Jäävuoresta jää pinnan alle aikaisempaa vähemmän

Joukkoliikenteen kohtaloa on syytä pohtia laajasti

Hädässä halkio tutaan

Maailma on umpisolmussa

Hallituksen suurin urakka voi niukin naukin toteutua

Väestön keskittyminen ei ole luonnonlaki

Kilpailuttamisissa hinta ei voi olla ainoa valintaperuste

Lypsykoneessa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.