Tähtikaarti takaa varman menestyksen

Lokakuussa ensi vuonna suomalaiset saavat katsottavakseen uusimman elokuvaversion Väinö Linnan romaanista Tuntematon sotilas. Aku Louhimiehen ohjaama elokuva valmistuu Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi.

Ilmeisesti uusi elokuvatulkinta on tarpeen kolmen vuosikymmenen välein. Ensimmäisen version Linnan romaanista ohjasi Edvin Laine jo tuoreeltaan kirjan julkaisemisen jälkeen vuonna 1955. Monille suomalaisille Laineen versio on se ainoa oikea. Siksipä Yle on nähnyt viisaaksi sisällyttää sen ohjelmistoonsa jokaisena itsenäisyyspäivänä.

Rauno Mollbergin ohjaus näki päivänvalon vuonna 1985. Louhimies myöhästyy rytmistä kaksi vuotta, mutta uusi elokuva sopii erityisen hyvin juuri vuoden 2017 itsenäisyyspäivän kynnykselle.

Sunnuntaina Louhimies päästi suomalaiset jännityksestä ja kertoi Helsingin Sanomissa osan näyttelijöistä, jotka pääsevät mukaan elokuvaan. Rokkaa esittää Eero Aho, Koskelaa Jussi Vatanen ja Hietasta Aku Hirviniemi.

Kaikki kolme ovat juuri tällä hetkellä Suomen tunnetuimpia ja suosituimpia näyttelijöitä. Tähtikaarti takaa elokuvalle varman menestyksen.

Toisaalta on varmaa, että Tuntematon sotilas kiinnostaisi suomalaisia ilman Ahoa, Vatasta ja Hirviniemeäkin. Nyt olisi ollut hyvä tilaisuus nostaa esiin näyttelijöitä, jotka olisivat olleet vapaita entisten rooliensa painoslasteista ja odotuksista.

Juuri siinä vanha mestari Laine oli hyvä. Reino Tolvasen poiminta Rokaksi oli onnistunut veto. Aarno Sulkanen Pohjantähden Akselina oli myös mainio valinta.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Varaus ei takaa menestystä

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Koulutuksesta

Hallitus maltillisesti liikkeelle väylähankkeilla

Napakoitten naisten vuosi

Kultarannasta vauhtia EU-puheenjohtajuuteen

Yhteistä turvallisuusuhkaa ratkaisemassa

Kuopion toria kannattaa kehittää avoimin mielin

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.