Tärkeä tiistai

Huominen eli tiistai on tärkeä päivä Kuopiolle. Sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä (kesk.) palaa sairauslomaltaan jo maanantaina ja tiistaina hänen on määrä kertoa alueellistamisen koordinaatiotyöryhmälle kannattaako hän uuden lääkealan keskuksen sijoittamista Kuopioon.

Jos Hyssälä kannattaa Kuopiota ja koordinaatiotyöryhmä on samaa mieltä, ministeri itse voi tehdä lopullisen päätöksen. Jos työryhmä on erimielinen, siirtyy ratkaisu koko hallituksen tehtäväksi.

Kuopiota piti parhaana vaihtoehtona selvityshenkilö, professori emerita Liisa Turakka. Uuteen lääkealan keskuksen on tarkoitus yhdistää lakkautettavat Lääkelaitos, Lääkehoidon kehittämiskeskus Rohto, Terveydenhuollon oikeusturvakeskus sekä Sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskus. Lisäksi uuteen laitokseen tulee osia Stakesista ja Kansanterveyslaitoksesta.

Alueellistamisesta on selvät kirjaukset nykyisen hallituksen ohjelmassa. Hallitusohjelman mukaan menossa olevalla vaalikaudella päätetään 4 000-8 000 valtion työpaikan siirtämisestä pois pääkaupunkiseudulta vuoteen 2015 mennessä.

Toistaiseksi kirjaus on vielä täyttymättä. Päätös on tehty vain 3 300 työpaikan alueellistamisesta.

Lisäksi eräät pääkaupunkiseudulta kotoisin olevat ministerit ovat ryhtyneet julkisesti puhumaan alueellistamisen järkevyyttä vastaan. Yksi vastustettuja hankkeita on juuri lääkealan keskuksen alueellistaminen, jota lakkautettavien laitosten henkilökunnan enemmistö vastustaa.

Toivotamme ministeri Hyssälälle voimia. Selvityshenkilö on työnsä tehnyt.

Nyt on poliittisten ratkaisujen aika.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Kauppakeskus pääsee pitkälle sijainnillaan

Ristiriitaisuudet riivaavat henkilöautoilla ajavia

Pythagoraan lause pysyy

Puhtaus on puoli ruokaa?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.