Tärkeän työn tekijä

Kunnonpaikka on aivan toisenlainen nyt kuin 40 vuotta sitten, jolloin järjestelmällistä kuntoutustoimintaa ryhdyttiin antamaan Siilinjärven Vuorelassa. Silloin kuntoutusta tarvitsivat sotaveteraanien lisäksi maaseudun naiset, jotka usein olivat monen lapsen äitejä. Se oli tärkeää työtä.

Kunnonpaikka tarjosi fysikaalisia hoitoja, lääkinnällistä kuntoutusta ja virkistäytymistä noin 4400 neliön tiloissa. Nyt kaikkiaan 19000 neliön tiloissa on hotelli ja on liikuntatiloja entisten kuntoutus- ja hoitotilojen lisäksi.

Aikanaan ei ollut ollenkaan selvää, että kuntoutuskeskus tulisi Siilinjärvelle. Paikkakunnan oma vahva nainen Katri-Helena Eskelinen (kesk.) sattui olemaan tuolloin sosiaali- ja terveysministeri. Hänen ansiostaan kuntoutuskeskuksen paikaksi valikoitui Vuorela eikä Miehikkälä, Nurmo tai Pyhäselkä.

Kuntoutus kuuluu yhä Kunnonpaikan toimintaan, mutta aikaisempaan verrattuna kuntoutus on nykyisin hyvin yksilöllistä. Kuntoutusasiantuntijat kannustavat valmentajien tavoin kuntoutujia itseään huolehtimaan omasta kuntoutumisestaan. Tärkeää työtä siis yhä.

Kuntoutuskysynnän laskiessa Kunnonpaikan on ollut pakko kehittää toimintojaan. Tuorein innovaatio on ottaa Siilinjärven kunta vuokralaiseksi: remontoitaviin tiloihin tulee terveysasema, hammashuolto ja päivähoitotiloja.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kilpailuttamisissa hinta ei voi olla ainoa valintaperuste

Lypsykoneessa

Rinneturmia ei voi mitenkään kokonaan estää

Voi tikkerperkele

Kristittyjen pitää sopia perheriitansa

Anne Berner on keskustalle ongelma loppuun asti

Savolainen hulluus luo elämää

Ruokaturvallisuus säilyy vain jatkuvalla työllä

Kaikki ympäristökäyttäytymisen lajit

Kansa kuului Talvivaarassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.