Tärkeän työn tekijä

Kunnonpaikka on aivan toisenlainen nyt kuin 40 vuotta sitten, jolloin järjestelmällistä kuntoutustoimintaa ryhdyttiin antamaan Siilinjärven Vuorelassa. Silloin kuntoutusta tarvitsivat sotaveteraanien lisäksi maaseudun naiset, jotka usein olivat monen lapsen äitejä. Se oli tärkeää työtä.

Kunnonpaikka tarjosi fysikaalisia hoitoja, lääkinnällistä kuntoutusta ja virkistäytymistä noin 4400 neliön tiloissa. Nyt kaikkiaan 19000 neliön tiloissa on hotelli ja on liikuntatiloja entisten kuntoutus- ja hoitotilojen lisäksi.

Aikanaan ei ollut ollenkaan selvää, että kuntoutuskeskus tulisi Siilinjärvelle. Paikkakunnan oma vahva nainen Katri-Helena Eskelinen (kesk.) sattui olemaan tuolloin sosiaali- ja terveysministeri. Hänen ansiostaan kuntoutuskeskuksen paikaksi valikoitui Vuorela eikä Miehikkälä, Nurmo tai Pyhäselkä.

Kuntoutus kuuluu yhä Kunnonpaikan toimintaan, mutta aikaisempaan verrattuna kuntoutus on nykyisin hyvin yksilöllistä. Kuntoutusasiantuntijat kannustavat valmentajien tavoin kuntoutujia itseään huolehtimaan omasta kuntoutumisestaan. Tärkeää työtä siis yhä.

Kuntoutuskysynnän laskiessa Kunnonpaikan on ollut pakko kehittää toimintojaan. Tuorein innovaatio on ottaa Siilinjärven kunta vuokralaiseksi: remontoitaviin tiloihin tulee terveysasema, hammashuolto ja päivähoitotiloja.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Yhteistä turvallisuusuhkaa ratkaisemassa

Kuopion toria kannattaa kehittää avoimin mielin

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Synkistelyn sijasta tarvitaan tutkimusta ja innovaatioita

Sydämen lisäksi pään on oltava mukana

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.