Taas kuohuu

Keskusrikospoliisi tutkii parhaillaan, onko suomalaisessa jalkapalloilussa tapahtunut lahjusrikoksia. Singaporelaisen keski-ikäisen miehen kiinniotosta viime viikolla alkanut tutkinta on johtanut muun muassa Rovaniemen Palloseurassa pelaavan sambialaispelaajan pidätykseen.

KRP:n pyrkii selvittämään singaporelaismiehen kaikki yhteydet kansainvälisiin vedonlyöntihuijauksiin. Miehellä on rikostausta ja hän on istunut vankilassa vuosikausia. Hänet on tuomittu muun muassa sovittujen jalkapallo-ottelujen järjestämisestä.

Sopupelit eivät ole uutta suomalaisessa palloilussa. Superpesiksessä järjesteltiin kotikutoisin keinoin ottelujen lopputuloksia takavuosina. Jalkapalloilussa liikkeellä ovat olleet myös kansainväliset tahot. Surullisin esimerkki tähän mennessä on ollut vantaalainen Allianssi. Seura ajautui ulkomaalaisen huijarin pelinappulaksi muutama vuosi sitten.

Kansainvälisessä vedonlyönnissä liikkuvat isot rahat. On hyvä, että KRP tutkii, onko suomalaisissa joukkueissa pelaavia pelaajia tai seuroja syyllistynyt lahjuksen vastaanottamiseen ja samalla sopupelien järjestämiseen. Suomalaisen urheiluyhteisön annettava maailmalle yksiselitteinen viesti: meillä ei sopua pelata.

Sopupelien mahdollisuus Suomessa on kasvanut vedonlyönnin kansainvälistymisen vuoksi. Pelaamisessa liikkuvat isot rahat, joista myös rikolliset ovat kiinnostuneita.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Oikeistopopulistit jäivät hajalleenEU-parlamentissa

Pakkokielet

Perheiden asemaa kannattaa vahvistaa

Uotisen kauden huipennus käynnistää kulttuurikesän

Koska on aikaa kypsyä?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.