Taas kuohuu

Keskusrikospoliisi tutkii parhaillaan, onko suomalaisessa jalkapalloilussa tapahtunut lahjusrikoksia. Singaporelaisen keski-ikäisen miehen kiinniotosta viime viikolla alkanut tutkinta on johtanut muun muassa Rovaniemen Palloseurassa pelaavan sambialaispelaajan pidätykseen.

KRP:n pyrkii selvittämään singaporelaismiehen kaikki yhteydet kansainvälisiin vedonlyöntihuijauksiin. Miehellä on rikostausta ja hän on istunut vankilassa vuosikausia. Hänet on tuomittu muun muassa sovittujen jalkapallo-ottelujen järjestämisestä.

Sopupelit eivät ole uutta suomalaisessa palloilussa. Superpesiksessä järjesteltiin kotikutoisin keinoin ottelujen lopputuloksia takavuosina. Jalkapalloilussa liikkeellä ovat olleet myös kansainväliset tahot. Surullisin esimerkki tähän mennessä on ollut vantaalainen Allianssi. Seura ajautui ulkomaalaisen huijarin pelinappulaksi muutama vuosi sitten.

Kansainvälisessä vedonlyönnissä liikkuvat isot rahat. On hyvä, että KRP tutkii, onko suomalaisissa joukkueissa pelaavia pelaajia tai seuroja syyllistynyt lahjuksen vastaanottamiseen ja samalla sopupelien järjestämiseen. Suomalaisen urheiluyhteisön annettava maailmalle yksiselitteinen viesti: meillä ei sopua pelata.

Sopupelien mahdollisuus Suomessa on kasvanut vedonlyönnin kansainvälistymisen vuoksi. Pelaamisessa liikkuvat isot rahat, joista myös rikolliset ovat kiinnostuneita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Karjalan myyntiin olisi ollut paha tarttua

Vesilaitoksia pitää kannustaa korjauksiin

Vanhemmuuden taikaa

Läheltä ja vieläpä maukasta

Zelenskyn voitto avaa uusia näköaloja

On aika puhua kasvien geenieditoinnista

Euroopan unioni ei ole jäsenvaltioilleen tavaratalo

Olemme tähtipölyä, lensimme Kuuhun

Mätäkuun juttuja

Puheenjohtajan valinta ei yksin pelasta keskustaa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.