Taas kuohuu

Keskusrikospoliisi tutkii parhaillaan, onko suomalaisessa jalkapalloilussa tapahtunut lahjusrikoksia. Singaporelaisen keski-ikäisen miehen kiinniotosta viime viikolla alkanut tutkinta on johtanut muun muassa Rovaniemen Palloseurassa pelaavan sambialaispelaajan pidätykseen.

KRP:n pyrkii selvittämään singaporelaismiehen kaikki yhteydet kansainvälisiin vedonlyöntihuijauksiin. Miehellä on rikostausta ja hän on istunut vankilassa vuosikausia. Hänet on tuomittu muun muassa sovittujen jalkapallo-ottelujen järjestämisestä.

Sopupelit eivät ole uutta suomalaisessa palloilussa. Superpesiksessä järjesteltiin kotikutoisin keinoin ottelujen lopputuloksia takavuosina. Jalkapalloilussa liikkeellä ovat olleet myös kansainväliset tahot. Surullisin esimerkki tähän mennessä on ollut vantaalainen Allianssi. Seura ajautui ulkomaalaisen huijarin pelinappulaksi muutama vuosi sitten.

Kansainvälisessä vedonlyönnissä liikkuvat isot rahat. On hyvä, että KRP tutkii, onko suomalaisissa joukkueissa pelaavia pelaajia tai seuroja syyllistynyt lahjuksen vastaanottamiseen ja samalla sopupelien järjestämiseen. Suomalaisen urheiluyhteisön annettava maailmalle yksiselitteinen viesti: meillä ei sopua pelata.

Sopupelien mahdollisuus Suomessa on kasvanut vedonlyönnin kansainvälistymisen vuoksi. Pelaamisessa liikkuvat isot rahat, joista myös rikolliset ovat kiinnostuneita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Koulu on työyhteisö siinä missä mikä muu tahansa

Savon yrityksillä lupaavia hankkeita

Keski-Suomella on kyynärpäät korkealla

Puheet kovenevat työtaistelu-uhan alla

Vuoden urheilija-listani on kääntynyt vuosi vuodelta enemmän joukkueurheilun suuntaan

Putin johtaa Venäjää hamaan tulevaisuuteen

Tämän päivän Pepit maailman reunoilla

Demokraateilla haussa paras haastaja Trumpille

Vesilinnut avun tarpeessa

Pakotettua ja valittua niukkuutta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.