Taas tuli vesiperä

Nykyinen hallitus ei rajoita alkoholijuomien mielikuvamainontaa. Tämä selvisi lopullisesti tiistaina, kun peruspalveluministeri Paula Risikko (kok.) sekä sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehula (kesk.) nostivat kätensä pystyyn: poliittista sopua lakiesityksestä ei löytynyt.

Sosiaali- ja terveysministeriön esittämä työryhmä päätyi viime kesänä siihen, ettei alkoholimainontaa koskevia määräyksiä ole tarvis kiristää nykyisestä. Siihen asia olisi jäänytkin, elleivät kansanedustajat olisi lähteneet liikkeelle. Mielikuvamainonnan kieltävän lakialoitteen taakse löytyi peräti 106 kansanedustajaa eli eduskunnan enemmistö.

Tämä herätti ministeri Risikon, joka lupasi hallituksen lakiesityksen samasta asiasta. Sen piti valmistua jo syksyllä. Tiistaina nuotta vedettiin vedestä ja saaliina oli jälleen pelkkä vesiperä.

On vaikea ymmärtää, että asia kaatui puoluepoliittiseen kärhämöintiin. Keskusta ja kokoomus eivät lopulta olleet niin kaukana toisistaan, etteikö järkevän kompromissin hierominen olisi ollut mahdollista. Mutta niin vain jälleen siirrettiin yksi asia yli vaalien odottamaan uutta hallitusta ja uutta eduskuntaa.

Alkoholimainonta on asia, jossa kannattaa kuunnella herkällä korvalla terveysjärjestöjä. Niiden mielestä alkoholimainonta voitaisiin rajata vain tuotetietoihin. On jälleen vedottava uuteen hallitukseen. Voisiko tästäkin sopia jo hallitusneuvotteluissa?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Liikenneverot Savon kansan bensaa juo

Leikkauskiistassa on järkevää etsiä sopua

Työtä tarjolla tositarkoituksella

Menestysnälkä ei saa polkea eettisiä arvoja

Lemmikkialan kasvu ei laannu

Yksi asia yhdessä illassa

Taksilain korjaamiselleon vankat perusteet

Ylä-Savossa kytee matkailujytky, jota vauhdittavat olut ja eukonkanto

Sähkö ei ole korvannut polttomoottoreita

Muuttoliikkeessä on aina monta muuttujaa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.