Taistelu lykkääntyy

Islantilainen sijoitusyhtiö Novator yllätti ilmoittamalla, ettei se haluakaan Elisan ylimääräisen yhtiökokouksen päättävän yhtiöjärjestyksen muuttamisesta. Elisan hallitukseen Novator edelleen haluaa kaksi edustajaansa.

Novatorin tavoitteena on ollut Elisan pilkkominen. Yhtiön hallitus, toimiva johto ja melkoinen osa kotimaisista omistajista vastustaa suunnitelmaa. Pelkona on, että pilkkominen helpottaisi Elisan myymistä palasina.

Lienee turha kuvitella, että Novator olisi muuttanut suunnitelmaansa. Kyse on nyt vain aikalisästä. Ilmeisesti islantilaisyhtiössä laskettiin, että sen esitys ei mene läpi ylimääräisessä yhtiökokouksessa. Miksi hakata päätään turhaan seinään?

Lopullista taistelua ei suinkaan ole peruutettu. Sitä on vain lykätty, koska hyökkääjän mielestä vastassa on toistaiseksi liian luja puolustus.

Novatoria vastassa on vahva suomalaisten omistajien joukko. On väitetty, että se vastustaa Elisan suurimman omistajan suunnitelmia, koska sen mielestä ne eivät nostaisi yhtiön osakkeen arvoa.

Onko todella niin, että kyse on vain osakkeen arvosta? Voisiko kyse olla myös siitä, että Elisan kansainvälistäminen Novatorin tahdon mukaisesti saattaisi vaikuttaa Elisan suurten asiakkaiden etuihin?

Valtio ei ole halunnut puuttua Stora Enson suunnitelmiin lakkauttaa Kemijärven sellutehdas, vaikka se on yhtiön suurin osakas. Puuttumista on perusteltu sillä, että se laskisi Stora Enson osakkeen arvoa. Valtio siis on sitä mieltä, että Stora Enson strategia on oikea.

Valtio vastustaa Novatorin aikeita Elisassa. Tuskin pelkästään siksi, että se haluaa pitää huolta Elisan osakkeen arvosta. Vaikuttaisiko myös se, että turvallisuuden kannalta on parempi pitää tärkeät teleyhteydet kotimaisessa omistuksessa?

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Vaaleissa hävinnytkin on ihminen

Nyt vihaa poistamaan

Verotuksen suuresta linjasta kehitteillä konsensus

Notre Dame yhdisti Ranskan ja kristikunnan

Valinnat on tehty

Mestarien jäljillä

Sipilän odotettu ratkaisu lisää paineita sinipunaan

Ponssen niiaus ei anna toistaiseksi aihetta pelkoon

Lukeminen kannattaa aina

Warren ja Warren päästöt

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.