Takaisin siiville

Varkaus ja Savonlinna ovat viimein pääsemässä yli vuoden kestäneestä lentomotistaan, kun Finncomm Airlines aloittaa säännöllisen reittiliikenteen tämän kuun lopulla. Ensi alkuun lennetään kolmesti päivässä, mutta lisäystä on luvassa jo kesällä Savonlinnan oopperajuhlien tarpeitten vuoksi.

Lentojen loppuminen oli ikävä yllätys Keski-Savon ja Itä-Savon elinkeinoelämälle. Outoa se oli siinäkin katsannossa, että Joroisten kenttä oli juuri rakennettu nykyaikaiseen kuntoon yhteiskunnan tuella. Vaihtoehdot olivat kuitenkin vuosi sitten vähissä, kun yksinkertaisesti ei ollut rahaa lentojen jatkamiseen.

Monien neuvottelujen jälkeen Varkauden ja Savonlinnan seudut onnistuivat löytämään valtiovallan kanssa rahoituspaketin, jolla Finncomm Airlines on nyt valmis jatkamaan. Muita yhtiöitähän reitit eivät kiinnostaneet, kuten tarjouskilpailuista havaittiin.

Kansainvälistä liiketoimintaa harjoittavat yritykset ovat sopeutuneet lennottomaan aikaan. Selkeitä ongelmia ja myös taloudellisia tappioita siitä on koitunut. Esimerkiksi Varkauden vientiyrityksissä on laskettu, että suorien Helsingin-lentojen loppuminen on lisännyt matkustusaikaa noin kolmella tunnilla, kun lentoon on lähdetty Kuopion kautta tai ajettu Helsingin väli autolla.

Aikansa vie tietysti sekin, että keski- ja itäsavolaiset oppivat taas lentämään, kun koneita kulkee. Nolointa olisi, jos Finncomm Airlinesin uusiin ATR-koneisiin ei tulisi matkustajia kaiken vaikerruksen jälkeen. Varkauden elinkeinoelämä on osoittanut viime aikoina niin vahvoja elpymisen merkkejä, että huoli on ehkä aiheeton - toivottavasti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sen sijaan, että tähdättäisiin proteiinipatukan voimalla timmin pyöreään tarakkaan, ravitsemuksella tulisi pyrkiä meidän itäsuomalaisten lempparikansantaudin ehkäisemiseen

Liikennepolitiikassa hallituskriisin ainekset

Äänestysikärajan laskua voisi kokeilla

Mistä voin luopua

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.