Talouskin notkahtaa

Suomalaisilla lento- ja rautatieyhtiöillä on riittänyt murheita tänä vuonna. Luonnonilmiöt ovat aiheuttaneet niistä merkittävän osan.

Finnair ja lukuisat muut lentoyhtiöt keskeyttivät lentonsa tuhkapilvien vuoksi keväällä. Yhtiöt ovat korvanneet asiakkailleen peruuntuneiden lentojen aiheuttamia ylimääräisiä kuluja näihin päiviin saakka.

Islantilaisesta tulivuoresta peräisin oleva vulkaaninen tuhka ilmestyi taivaalle todella pahaan aikaan, sillä lentoyhtiöt olivat jo ennestään lujilla maailmaa koetelleen finanssikriisin vuoksi. Tuhkapilvet aiheuttivat lisänotkahduksen yhtiöiden taloudessa.

Vaikeuksia on ollut myös rautatiekiskoilla. VR:n johto raportoi konsernin osavuosikatsauksen julkistamistilaisuudessa tiistaina, että tulosta rasittivat rajusti ylimääräiset kulut ankarasta talvesta. Paukkupakkaset aiheuttivat muun muassa jarruongelmia junissa.

Kuin pisteeksi i:n päälle Asta- ja Veera-myrskyt sekä muutamat muut paikalliset rajuilmat katkaisivat junayhteyksiä. Radoille ja sähkölinjoille kaatui kasapäin puita. Kaikki tämä aiheutti suuria kuluja VR:lle. Niiden taloudelliset vaikutukset näkyvät seuraavassa osavuosikatsauksessa.

Hälyttävää VR:n eilisessä viestissä oli lisäksi ratoihin kohdistuneen ilkivallan lisääntyminen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Kauppakeskus pääsee pitkälle sijainnillaan

Ristiriitaisuudet riivaavat henkilöautoilla ajavia

Pythagoraan lause pysyy

Puhtaus on puoli ruokaa?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.