Talouskin notkahtaa

Suomalaisilla lento- ja rautatieyhtiöillä on riittänyt murheita tänä vuonna. Luonnonilmiöt ovat aiheuttaneet niistä merkittävän osan.

Finnair ja lukuisat muut lentoyhtiöt keskeyttivät lentonsa tuhkapilvien vuoksi keväällä. Yhtiöt ovat korvanneet asiakkailleen peruuntuneiden lentojen aiheuttamia ylimääräisiä kuluja näihin päiviin saakka.

Islantilaisesta tulivuoresta peräisin oleva vulkaaninen tuhka ilmestyi taivaalle todella pahaan aikaan, sillä lentoyhtiöt olivat jo ennestään lujilla maailmaa koetelleen finanssikriisin vuoksi. Tuhkapilvet aiheuttivat lisänotkahduksen yhtiöiden taloudessa.

Vaikeuksia on ollut myös rautatiekiskoilla. VR:n johto raportoi konsernin osavuosikatsauksen julkistamistilaisuudessa tiistaina, että tulosta rasittivat rajusti ylimääräiset kulut ankarasta talvesta. Paukkupakkaset aiheuttivat muun muassa jarruongelmia junissa.

Kuin pisteeksi i:n päälle Asta- ja Veera-myrskyt sekä muutamat muut paikalliset rajuilmat katkaisivat junayhteyksiä. Radoille ja sähkölinjoille kaatui kasapäin puita. Kaikki tämä aiheutti suuria kuluja VR:lle. Niiden taloudelliset vaikutukset näkyvät seuraavassa osavuosikatsauksessa.

Hälyttävää VR:n eilisessä viestissä oli lisäksi ratoihin kohdistuneen ilkivallan lisääntyminen.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Yhteistä turvallisuusuhkaa ratkaisemassa

Kuopion toria kannattaa kehittää avoimin mielin

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Synkistelyn sijasta tarvitaan tutkimusta ja innovaatioita

Sydämen lisäksi pään on oltava mukana

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.