Tangoa joka päivä

Suomalaiset ovat Argentiinan ohella maailman johtava tangokansa, ja sen mukaisesti on näyttävin menoin valittu maahan myös uusi tangokuningas.

Argentiinassa tangolla, köyhien musiikilla, on ollut historiallisesti yhteiskunnallisia ulottuvuuksia. Suomessa tango on ollut koko kansan huvi, joten sen poliittiset yhteydet rajoittuvat mediapolitiikkaan. Seinäjoen tangomarkkinat oli tähän vuoteen saakka kaupallisen MTV3:n bisnes, kunnes valtiollinen Yleisradio pääsi väliin ja otti markkinat nimiinsä.

Yle otti kilpailijansa selätyksestä kaiken ilon irti ja rummutti tangomarkkinoista kaikilla kanavillaan ylenpalttisesti ennen kuninkuuskisaa ja myös sen aikana. Yhtiön suuri kiinnostus suomalaista tangoa kohtaan herättää kuitenkin myös kysymyksiä.

Onko Yle valmis nyt muuttamaan musiikkipolitiikkaansa yleisemminkin tavallisten suomalaisten toivomaan suuntaan?

Ennen tämän vuoden tangomarkkinoitahan Ylen koko kansan kanavilla ei ole kuultu vuosiin perinteistä suomalaista tangoa, harmonikkamusiikkia saati kansanmusiikkia. Ne eivät ole Yleisradion vastaavien johtajien mielestä sopineet esimerkiksi maan kuunnelluimman radiokanavan, Radio Suomen, "profiiliin".

Ylen vahva mukanaolo auttoi varmasti Seinäjoen tangomarkkinoita. Suomen kansan tangonälkää Yle auttaa parhaiten tarjoamalla sitä säännöllisesti eri kanavillaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Unelma, joka ei toteudu

Hoitojonoja puretaansoten ohituskaistalla

Jalkapallon EM-kisahuuma yltyy kotikatsomossa

Maakunnat toimivat tehokkaasti

Käy Auschwitzissa, niin voidaan puhua vihapuheen kriminalisoinnista

EU-jäsenyyden edut päihittävät edelleen haitat

Itsenäisyys-hankkeen karu jälkinäytös

Loukkaantumisen aika

Luokkakokous – "Yhtä nopeasti kuin joukko katosi pihalta ruusuineen olivat nämä ihmiset nyt palautettavissa tähän epätodelliseen kuplaan"

Ydinvoima tulee vihreiden eteen ehkä kahdestikin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.