Tanskalaiset vetäytyvät

Tanskalaisjohtoinen Danske Bank on yksi Pohjolan suurista rahalaitoksista, joka Suomessa on jatkanut valtiollisen Postipankin leijonakantisia perinteitä. Vaikka juuret ovat vankat ja vaikka asiakkaita on edelleen miljoonan verran, tanskalaiset katsovat viisaammaksi väistyä kilpailijoittensa tieltä Pohjan perukoilla. 37 konttoria suljetaan niin, että jäljelle jää vain 46 konttoria.

Miksi vahva Danske Bank ei tunne oloaan kotoisaksi Suomessa? Syypäät pankin johto löytää katsomalla peilistä.

Yksistään pankin vieraskielinen nimi on vieraannuttanut vanhoja kanta-asiakkaita. Toisekseen pankki suhtautui ällistyttävän ymmärtämättömästi pienasiakkaisiinsa, tavallisiin suomalaisiin.

Esimerkiksi tietojärjestelmien vaihtaminen sujui katastrofaalisen huonosti ja aiheutti asiakkaiden joukkopaon pankista. Suurimman hyödyn korjasi ”sinivalkoisen pääoman” pääpankiksi muuttunut osuuspankki. Kuningaskunnan pankki unohti, että tasavallassa asiakas on kuningas.

Koko Euroopan rahamarkkinat ovat olleet myrskyn silmässä jo puoli vuosikymmentä, joten Danske Bankin sopeutustoimet Suomessa ovat vain pieni juonne isompaa kehitystä. Konttoriverkoston karsiminen ei jätä suomalaisia rahatta, päinvastoin esimerkiksi pienet paikalliset pankit voivat toivoa saavansa nyt rutkasti uusia tallettajia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kuopio säästää – joitakin hankkeita pitää lykätä tai unohtaa ne kokonaan

Keskusta puhuu hallituksessa kuin oppositiossa

Sunnuntain vaaleissa pelissä oikeusvaltio ja sananvapaus

EU on oma sisämarkkinamme

Kiinalaiset eivät pelasta meitä

Rauhansopimus tuotti Nobel-palkinnon

Hallitus ei saa katsella kuntien ahdinkoa sivusta

Hutiloinnin hinta

Liian hyviä neuvoja

Turkki pelaa kyynistä peliä, jota heikko EU vain moittii

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.