Tanskalaiset vetäytyvät

Tanskalaisjohtoinen Danske Bank on yksi Pohjolan suurista rahalaitoksista, joka Suomessa on jatkanut valtiollisen Postipankin leijonakantisia perinteitä. Vaikka juuret ovat vankat ja vaikka asiakkaita on edelleen miljoonan verran, tanskalaiset katsovat viisaammaksi väistyä kilpailijoittensa tieltä Pohjan perukoilla. 37 konttoria suljetaan niin, että jäljelle jää vain 46 konttoria.

Miksi vahva Danske Bank ei tunne oloaan kotoisaksi Suomessa? Syypäät pankin johto löytää katsomalla peilistä.

Yksistään pankin vieraskielinen nimi on vieraannuttanut vanhoja kanta-asiakkaita. Toisekseen pankki suhtautui ällistyttävän ymmärtämättömästi pienasiakkaisiinsa, tavallisiin suomalaisiin.

Esimerkiksi tietojärjestelmien vaihtaminen sujui katastrofaalisen huonosti ja aiheutti asiakkaiden joukkopaon pankista. Suurimman hyödyn korjasi ”sinivalkoisen pääoman” pääpankiksi muuttunut osuuspankki. Kuningaskunnan pankki unohti, että tasavallassa asiakas on kuningas.

Koko Euroopan rahamarkkinat ovat olleet myrskyn silmässä jo puoli vuosikymmentä, joten Danske Bankin sopeutustoimet Suomessa ovat vain pieni juonne isompaa kehitystä. Konttoriverkoston karsiminen ei jätä suomalaisia rahatta, päinvastoin esimerkiksi pienet paikalliset pankit voivat toivoa saavansa nyt rutkasti uusia tallettajia.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Koulutuksesta

Hallitus maltillisesti liikkeelle väylähankkeilla

Napakoitten naisten vuosi

Kultarannasta vauhtia EU-puheenjohtajuuteen

Yhteistä turvallisuusuhkaa ratkaisemassa

Kuopion toria kannattaa kehittää avoimin mielin

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Synkistelyn sijasta tarvitaan tutkimusta ja innovaatioita

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.