Tappio ei haittaa, varaa on

Torstain Savon Sanomissa julkaistu uutinen todisti, että savolaiset jalkapallon ystävät saavat olla kiitollisia KuPSin paikasta jalkapallon pääsarjassa. Seuran toimintaa pyörittävän yrityksen liiketappio oli viime vuonna yli 751000 euroa. Liikevaihtoa kertyi lähes 885000 euroa. Silti KuPSin tämän kauden toiminta jatkuu normaalisti.

Kiitosten kohdettakaan ei tarvitse etsiä. Hän on Kuopion Palloseura Oy:n pääomistaja Ari Lahti, joka totesi haastattelussa rehvakkaasti, että enempää ei riskeerata kuin on varaa. Yrityksen tunnuslukujen valossa lausunto tarkoittaa, että enempää ei riskeerata kuin Lahdella on varaa. Yrityksellä itsellään ei nimittäin ole ollut aikoihin varaa yhtään mihinkään. Itse asiassa firman ei pitäisi olla edes hengissä, kun oma pääoma on syöty ja taseessa on velkaa 1,5 miljoonaa euroa.

Jalkapalloseurojen toiminta on Suomessa pientä piiperrystä suuren maailman touhuihin verrattuna. Esimerkiksi Englannin valioliigassa liikkuvat aivan toisenlaiset summat. Sielläkään ei kenellä tahansa ole varaa omistaa jalkapalloseuraa. Esimerkiksi lontoolaisen Chelsean omistaa venäläinen oligarkki Roman Abramovitsh.

Rikkaiden kalliilla harrastuksella on myös yhteiskunnallinen ulottuvuus. Esimerkiksi KuPSin juniorityö on erityisen arvokasta ja merkityksellistä.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kotkan lento ja putoaminen

Kunnat merihädässä

Vanhuspalveluissa on suo siellä ja vetelä täällä

Röyhkeä Trump haastaa johtamansa demokratian

Ystävänpäivän jälkeen

Potemisen kulissi

Lumesta tuli ympäristöpulma Helsingille

Eduskunta kompuroi tiedustelulakien kanssa

Hankkeet vivuttavat kehitystä

Suuri ja kallis seikkailu

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.