Tarve uusille kasvoille

Keskustelut uuden hallituksen muodostamiseksi jatkuivat maanantaina. Hallitustunnustelija Jyrki Katainen jatkaa nyt neuvotteluja muun muassa keskustan ja perussuomalaisten kanssa. Keskusta toivoi viikonvaihteessa, että suurin vaalivoittaja perussuomalaiset lähtisi tulevaan hallitukseen.

Jos keskusta ja perussuomalaiset nousevat hallituspuolueiksi, maakuntien kansanedustajille tarjoutuu myös hallituspaikkoja. Samalla keskusta voi uusia kasvojaan, mihin sillä on ilmeinen tarve vaalien jälkeen.

Keskustan on päästävä eroon menneitten vuosikymmenten "Väyrys-lookista". Pohjois-Savosta voidaan marssittaa estradille Elsi Kataisen ja Markku Rossin kaltaisia kykyjä. Seppo Kääriäisen asema on mielenkiintoinen. Yhtäältä hänellä olisi vankkaa ministerikokemusta, mutta toisaalta häntä ollaan tarjoamassa myös puolueen presidenttiehdokkaaksi.

Myös perussuomalaisilla on Itä-Suomesta kiinnostavia ministeriehdokkaita, heistä vahvimpia Kimmo Kivelä.

Hallitusneuvotteluja hidastava tekijä on ollut se, kuinka tukea vai tukeako ollenkaan talousvaikeuksissa olevia euromaita. Vahingosta viisastuneena Suomessa pitäisi siirtyä järjestelmään, jossa eduskunta päättäisi euromaiden tukipolitiikasta. Näin vaikeat talousasiat eivät nousisi hallituksen muodostamisen hidasteeksi.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Varaus ei takaa menestystä

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Koulutuksesta

Hallitus maltillisesti liikkeelle väylähankkeilla

Napakoitten naisten vuosi

Kultarannasta vauhtia EU-puheenjohtajuuteen

Yhteistä turvallisuusuhkaa ratkaisemassa

Kuopion toria kannattaa kehittää avoimin mielin

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.