Tarve uusille kasvoille

Keskustelut uuden hallituksen muodostamiseksi jatkuivat maanantaina. Hallitustunnustelija Jyrki Katainen jatkaa nyt neuvotteluja muun muassa keskustan ja perussuomalaisten kanssa. Keskusta toivoi viikonvaihteessa, että suurin vaalivoittaja perussuomalaiset lähtisi tulevaan hallitukseen.

Jos keskusta ja perussuomalaiset nousevat hallituspuolueiksi, maakuntien kansanedustajille tarjoutuu myös hallituspaikkoja. Samalla keskusta voi uusia kasvojaan, mihin sillä on ilmeinen tarve vaalien jälkeen.

Keskustan on päästävä eroon menneitten vuosikymmenten "Väyrys-lookista". Pohjois-Savosta voidaan marssittaa estradille Elsi Kataisen ja Markku Rossin kaltaisia kykyjä. Seppo Kääriäisen asema on mielenkiintoinen. Yhtäältä hänellä olisi vankkaa ministerikokemusta, mutta toisaalta häntä ollaan tarjoamassa myös puolueen presidenttiehdokkaaksi.

Myös perussuomalaisilla on Itä-Suomesta kiinnostavia ministeriehdokkaita, heistä vahvimpia Kimmo Kivelä.

Hallitusneuvotteluja hidastava tekijä on ollut se, kuinka tukea vai tukeako ollenkaan talousvaikeuksissa olevia euromaita. Vahingosta viisastuneena Suomessa pitäisi siirtyä järjestelmään, jossa eduskunta päättäisi euromaiden tukipolitiikasta. Näin vaikeat talousasiat eivät nousisi hallituksen muodostamisen hidasteeksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Hengitähän hyvä ihminen välillä – Kiireestä ja hötkellyksestä on tullut uusi kansantauti

Suometsillä on valtava merkitys hyvivointivaltiolle

Yhteistyö on voimaa varkaiden narauttamisessa

Siirrymmekö Eriksen aikakauteen?

Kuopio säästää – joitakin hankkeita pitää lykätä tai unohtaa ne kokonaan

Keskusta puhuu hallituksessa kuin oppositiossa

Sunnuntain vaaleissa pelissä oikeusvaltio ja sananvapaus

EU on oma sisämarkkinamme

Kiinalaiset eivät pelasta meitä

Rauhansopimus tuotti Nobel-palkinnon

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.