Tasaisuus yllätti

Jännitys jääkiekon SM-liigan runkosarjassa säilyi loppuun asti. Viimeisellä kierroksella ratkesi esimerkiksi, mikä joukkue joutuu karsimaan liigapaikastaan Mestiksen parhaan seuran kanssa.

Vaikka varsinaiset ratkaisuottelut ovat vielä edessäpäin, voidaan jo nyt puhua muutamasta jättiyllätyksestä. Yksi sellainen oli viime kauden mestarin TPS:n juuttuminen sarjan häntäpäähän. Oli vähällä, että turkulaiset olisivat Lahden Pelicansin sijaan joutuneet karsintoihin.

Toinen yllätys oli Porin Ässien mahtava menestys. Joukkue sijoitettiin sarja-avauksen kynnyksellä liigan alakastiin. Porilaiset taistelevat nyt mestaruudesta. Sarja on ollut poikkeuksellisen tasainen.

Hienoa on myös kuopiolaisen KalPan selviytyminen kuuden parhaan joukkueen joukkoon. Saavutus on kova, kun joukkuetta jouduttiin remonteeraamaan kesken kauden useita kertoja. Kuopio on vakiinnuttanut paikkansa SM-liigan eliitissä. KalPa tähtää mitalipeleihin. Joukkueella on hyvät menestymisen edellytykset.

Hyvä menestys vaatii pitkäjänteistä työtä. Seura tarvitsee menestyäkseen menestyvän edustajoukkueen, kehityskelpoiset juniorit sekä tehokkaan ja dynaamisen organisaation. Yhteistyökumppanit tulevat menestyksen myötä mukaan.

KalPalla nämä elementit ovat kunnossa. Tästä on hyvä jatkaa kevään ratkaisupeleihin ja seuraavalle pelikaudelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Keski-ikäänliukuja

Isoja riskejä Iranin jaUSA:n uhittelussa

Kuopion seutu avautuu ruokamatkailulle

Ilmasto pysyy mielessä – Kunnatkaan eivät seuraa toimettomina sivusta

Grilli ei kuulu joukkoon

Eropiikki aina, kun Räsänen puhuu kirkosta

Yliopistojen todistusvalinta johtaa uusiin ongelmiin

Kannattaako metsien jatkuva kasvatus?

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.