Tavallista aikaa yhdessä

Ei lisää tavaraa, ei uusia vimpaimia eikä matkoja maailman ääriin, vaan aikaa. Yhdessä tekemistä, johon aikuinenkin aidosti keskittyy–sitä suomalaiset lapset vanhemmiltaan toivoisivat.

Taloustutkimuksen tuore kysely vahvistaa saman, minkä jokainen perheenäiti ja -isä sisimmässään muutoinkin tietää. Lapset eivät ole vailla tapahtumahärdelliä ja jatkuvien aktiviteettien järjestämistä. He kaipaavat läsnäoloa.

Lasten mielestä tylsintä on olla koulun jälkeen yksin kotona ja odottaa vanhempia. Monia harmittaa myös se, että äiti ja isä ovat koko ajan puhelimessa tai touhuilevat omia asioitaan tietokoneella.

Kun vanhemmat seilaavat somessa tai hoitavat työviestejään keittiön pöydän ääressä, lapsi ei pääse mukaan. Yhteisestä tekemisestä ei voi oikein puhua, vaikka lapsi selaisi vieressä omaa täppäriään. Se, että aikuinen on paikalla, ei suojaa lasta yksin jäämiseltä.

Aika ja lapset ovat aikuisen kalleinta omaisuutta, ja nekin vain lainaa. Kumpaakin joutuu suojelemaan ja puolustamaan.

Täydellisiä vanhempia ei ole eikä tule, mutta lapsille omistettu aika ei mene hukkaan. Kotitöiden hoitaminen yhdessä vahvistaa lasta, kun hän oppii samalla arkielämän tärkeät taidot.

Lisäksi lapsiin keskittyminen on aikuiselle parasta terapiaa. Silloin tietää olevansa korvaamaton.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sivuutetut suivaantuivat

Oppilaille palautettava oikeus numeroarvioon

Tervetuloa kansainväliset talentit

Epäasialliseen vaikuttamiseen osataan varautua

Kahdet tärkeät vaalit ajoittuivat liian lähekkäin

Mökkeily ei hiivu vaan muuttaa muotoaan

Lisää liiketoimintaosaamista

Tuleeko meistä ikinä aikuisia?

Kirje pysäyttää kiireessä

Suhde Venäjään jakaa Euroopan populisteja

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.