Teleyritykset ruotuun

Viestintävirasto on saanut teleyritykset ruotuun. Niiden toisiltaan perimät tukkuhinnat alenevat helmikuun alussa noin kolmanneksen.

Teleyritykset ovat Viestintäviraston aloitteesta käyneet neuvottuja ja päässeet sopimukseen uusista tukkuhinnoista. Viestintävirasto on edellyttänyt, että tukkuhintojen laskun pitää näkyä myös yritysnumeroihin soitettujen puhelujen vähittäishinnoissa. Uudet hintansa ovat julkistaneet ainakin Elisa Oyj, TDC Song Oy ja TeliaSonera Finland Oyj.

Viestintävirasto on ilmoittanut olevansa tyytyväinen teleyritysten neuvottelemaan ratkaisuun. Uudellakin hintatasolla jää vielä tilaa kilpailulle.

Valtakunnallisiin yritysnumeroihin soittamisen hinnat ovat olleet Suomessa poikkeuksellisen korkeat, kun niihin soitetaan matkapuhelimesta. Taksat ovat pysyneet pitkään lähes muuttumattomina, vaikka muiden matkapuheluiden hinnat ovat kilpailun seurauksena laskeneet huomattavasti.

Tyypillinen hinta matkapuhelimesta valtakunnalliseen yritysnumeroon oli Viestintäviraston selvityksen mukaan viime vuonna 30 senttiä minuutissa, kun soittaminen matkapuhelimesta tavalliseen kiinteän verkon numeroon maksaa 7-8 senttiä minuutissa.

Kiinteän verkon liittymästä yritysnumeroon soitettaessa puhelun hinta vastasi tavallisen paikallispuhelun hintaa. Yhä harvemmalla on kuitenkin käytössään kiinteän verkon liittymä. Näiden puheluiden määrä laskee koko ajan.

Kuluttajat soittavat yritysnumeroihin hoitaakseen välttämättömiä asioitaan, eivät huvin vuoksi. Ylihinnoittelu on ollut kuluttajien näkökulmasta kohtuutonta.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Oikeistopopulistit jäivät hajalleenEU-parlamentissa

Pakkokielet

Perheiden asemaa kannattaa vahvistaa

Uotisen kauden huipennus käynnistää kulttuurikesän

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.