Tiedottaminen onnistui

Vanhan sanonnan mukaan salama ei iske kahta kertaa samaan paikkaan. Ei ehkä iskekään, mutta ukkosmyrskyt ovat viikon aikana kurittaneet suurin piirtein samoja alueita. Savon Sanomien levikkialueella Asta ja Veera kaatoivat puita ja katkoivat sähköjä etenkin Etelä- ja Sisä-Savossa.

Astan tuhoja ei saatu lähellekään korjattua, kun Veera rymisteli keskiviikkona viistosti yli Suomen. Tällä kertaa myrskyn pyörteisiin joutui myös osa Ylä-Savoa. Kuopion seutu on toistaiseksi säilynyt myrskyn riepotukselta. Keskiviikkona ukkospilvet jakautuivat kahtia Kuopion eteläpuolella ja kiersivät kaupungin.

Luonnonvoimille ihminen ei kovin paljon voi. Keinot varautua Astan ja Veeran kaltaisiin myrskyihin ovat rajalliset. Silti varautuminen kannattaa.

Ilmatieteen laitos ansaitsee kiitokset siitä, että se ennakoi Veeran liikkeet tarkasti ja myös tiedotti niistä tehokkaasti. Jo keskiviikkona iltapäivällä Ilmatieteen laitos varoitti syöksyvirtauksista, jollainen sitten aiheutti tuhoa leirintäalueella Uuraisissa Keski-Suomessa.

Savolaisia ja kainuulaisia varoitettiin illansuussa ukkosista. Niitä osattiin täällä odottaa. Se tehtiin mitä voitiin ja ehdittiin, jotta mahdolliset tuhot olisivat jääneet pieniksi. Hyvä niin. Enempää säätiedotuksilta ei voi odottaa.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Varaus ei takaa menestystä

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Koulutuksesta

Hallitus maltillisesti liikkeelle väylähankkeilla

Napakoitten naisten vuosi

Kultarannasta vauhtia EU-puheenjohtajuuteen

Yhteistä turvallisuusuhkaa ratkaisemassa

Kuopion toria kannattaa kehittää avoimin mielin

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.