Tiedottaminen onnistui

Vanhan sanonnan mukaan salama ei iske kahta kertaa samaan paikkaan. Ei ehkä iskekään, mutta ukkosmyrskyt ovat viikon aikana kurittaneet suurin piirtein samoja alueita. Savon Sanomien levikkialueella Asta ja Veera kaatoivat puita ja katkoivat sähköjä etenkin Etelä- ja Sisä-Savossa.

Astan tuhoja ei saatu lähellekään korjattua, kun Veera rymisteli keskiviikkona viistosti yli Suomen. Tällä kertaa myrskyn pyörteisiin joutui myös osa Ylä-Savoa. Kuopion seutu on toistaiseksi säilynyt myrskyn riepotukselta. Keskiviikkona ukkospilvet jakautuivat kahtia Kuopion eteläpuolella ja kiersivät kaupungin.

Luonnonvoimille ihminen ei kovin paljon voi. Keinot varautua Astan ja Veeran kaltaisiin myrskyihin ovat rajalliset. Silti varautuminen kannattaa.

Ilmatieteen laitos ansaitsee kiitokset siitä, että se ennakoi Veeran liikkeet tarkasti ja myös tiedotti niistä tehokkaasti. Jo keskiviikkona iltapäivällä Ilmatieteen laitos varoitti syöksyvirtauksista, jollainen sitten aiheutti tuhoa leirintäalueella Uuraisissa Keski-Suomessa.

Savolaisia ja kainuulaisia varoitettiin illansuussa ukkosista. Niitä osattiin täällä odottaa. Se tehtiin mitä voitiin ja ehdittiin, jotta mahdolliset tuhot olisivat jääneet pieniksi. Hyvä niin. Enempää säätiedotuksilta ei voi odottaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sen sijaan, että tähdättäisiin proteiinipatukan voimalla timmin pyöreään tarakkaan, ravitsemuksella tulisi pyrkiä meidän itäsuomalaisten lempparikansantaudin ehkäisemiseen

Liikennepolitiikassa hallituskriisin ainekset

Äänestysikärajan laskua voisi kokeilla

Mistä voin luopua

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.