Tieten tahtoen vaaraan

Purjealus Estellen kunnostaminen oli aikanaan Suomessa paljon julkisuutta saanut talkootyö, johon otti osaa suurella innolla iso joukko kehitysmaiden auttamisesta kiinnostuneita ihmisiä.

Valmistuttuaan Estelle on purjehtinut avustusmatkoillaan enimmäkseen turvallisilla vesillä, mutta välillä on hakeuduttu myös tietoisesti vaaran paikkoihin erityisesti Välimeren itäosissa – samoilla vesillä, joilla Ithakan tarukuningas Odysseys aikoinaan kuljetti miehiään uhkarohkeasti halki myrskyjen Skyllan ja Kharybdiksen välitse.

Kun Estelle aloitti kuluneella viikolla uusimman matkansa Gazan palestiinalaisalueelle, tiedettiin hyvin, että omaa etupiiriään valvova Israel ei päästä retkeläisiä mielisuosiolla merisulkunsa lävitse.

Laivan lauantainen miehittäminen Gazan rannikolla oli johdonmukaista jatkoa israelilaisten aiemmalle toiminnalle vastaavissa tilanteissa. Hyvillään pitää olla, että tällä kertaa vältyttiin sentään ihmisuhreilta.

Elämä Gazan rantakaistalla ei ole helppoa israelilaisten tiukan valvonnan vuoksi.

Pitää kuitenkin muistaa, että palestiinalaiset ääriryhmät tekevät kaikkensa, ettei alueelle synny pysyviä rauhan edellytyksiä. Yksi purjealus ei tuo rauhaa Palestiinaan, vaan siihen tarvitaan alueen kaikkien valtioiden ja kansojen hyvää tahtoa.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Huijari vaanii vanhusta

Palkittuja johtajia sopii kuunnella herkällä korvalla

Kierrätyksen lisäksi pitäisi pohtia kulutustakin

Jouluyö, juhlayö

Tunne vie ja järki vikisee

Paljon mölyä mäestä

Torisäännöillä ei pidä kahlita yrittäjyyttä

Postin toiminta kärjistää jakelun ongelmia

Oppikiistoja on joka lähtöön

Teurastamojännitystä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.