Timo Soini väyrystelee

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini aprikoi, alkaako ehdolle eurovaaleissa 2014 vai ei. Soinin laskelmallisuus alkaa muistuttaa jo väyrystelyä, johon Soinilla on tosin vielä pitkä matka.

Keskustan Paavo Väyrynen oli ehdokkaana kaksissakin eduskuntavaaleissa, mutta jatkoi valituksi tulemisestaan huolimatta europarlamentissa 1990-luvulla. Vuonna 2002 Väyrynen ilmoitti pyrkivänsä jälleen eduskuntaan ja lupasi olla asettumatta ehdolle eurovaaleissa, mutta pyörsi päätöksensä. Hän oli ehdolla eurovaaleissa, tuli valituksi ja luopui kansanedustajan paikasta. Vuoden 2007 eduskuntavaalien jälkeen europarlamentaarikko Väyrynen venkoili eikä ottanut kansanedustajan tehtävää vastaan ennen kuin oli varmistunut, että tulee valituksi ministeriksi.

Kansanedustaja Soinin väyrystelyn ensimmäinen vaihe oli 2009 eurovaaleissa, jolloin hän tuli valituksi europarlamenttiin. Jo kahden vuoden jälkeen hän tuli valituksi jälleen eduskuntaan, ja europarlamentaarikon ura katkesi.

Jos Soini ryhtyy ehdolle eurovaaleissa, perussuomalaisten voitto on mahdollinen. Muuten se jää haaveeksi. Halla-aholaisten varaan puolue ei voi laskea vaalimenestystään. Niinpä Soini uhrautunee taas puolueen edestä. Tosin onpa sitten helpompi pitää myös puheenjohtajan nuijasta kiinni.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Hyökkäyksiä karjataloutta vastaan ei pidä hyväksyä

Amerikkalaiset vaihtuivat venäläisiin

Ystävyys ei ole pakollista

Työhuone, tuleva innovaatio

Taas näyttää, että kyllä britit nyt lähtevät EU:sta

Saalistilastoista löytyy ikäviä viestejä

Kaunis tragedia

Unelma, joka ei toteudu

Hoitojonoja puretaansoten ohituskaistalla

Jalkapallon EM-kisahuuma yltyy kotikatsomossa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.