Tiukentamista pohditaan

Runsaat kaksi vuotta sitten uudistettu Suomen tupakkalaki on yksi maailman kireimmistä. Kansanterveyden kannalta siitä on vain hyvää sanottavaa. Tupakoinnin–niin aktiivisen kuin passiivisenkin–terveyshaitat ovat tieteellisesti kiistattomia.

Tupakkalakia on kiristetty asteittain. Seuraava askel saatetaan ottaa vuoden kuluttua eli vuoden 2014 alussa. Sosiaali- ja terveysministeriössä nimittäin pohditaan lain ulottamista myös yksityisasuntojen parvekkeille.

Parveketupakointi on asia, josta monessa taloyhtiössä kiistellään. Nykyinen laki antaa taloyhtiöille mahdollisuuden tupakoinnin rajoittamiseen tai kieltämiseen yhteisissä tiloissa, kuten vaikkapa tuuletusparvekkeilla.

Monien mielestä lain pitäisi ulottua myös yksityisille parvekkeille. Tupakansavua saattaa kantautua parvekkeelta naapurin asuntoon saakka. Haittaa ei pidä vähätellä. Esimerkiksi astmaatikoille pienikin määrä savua saattaa olla liikaa.

Lakiin kaavailtu tiukennus ei automaattisesti kieltäisi tupakointia parvekkeilla, vaan viranomaisen pitäisi todeta sen aiheuttamat haitat naapureille. Samoilla perusteilla voitaisiin kieltää tupakointi myös omassa asunnossa, jos savua ilmanvaihtokanavia pitkin pääsisi naapurin asuntoon.

Tiukennus tuntuu perustellulta.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Varaus ei takaa menestystä

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Koulutuksesta

Hallitus maltillisesti liikkeelle väylähankkeilla

Napakoitten naisten vuosi

Kultarannasta vauhtia EU-puheenjohtajuuteen

Yhteistä turvallisuusuhkaa ratkaisemassa

Kuopion toria kannattaa kehittää avoimin mielin

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.