Toive toteutui

Poliitikkojen toiveet voivat toteutua joskus nopeastikin. SDP:n varapuheenjohtaja ja aiempi työministeri Tarja Filatov esitti muun muassa Savon Sanomien haastattelussa, että puoluesihteeri Maarit Feldt-Rannan olisi syytä luopua tehtävistään. Kuinka ollakaan: kuin kaikuna puoluesihteeri ilmoitti näin tapahtuvan ensi kesän puoluekokouksessa.

Maarit Feldt-Ranta sanoi jättävänsä tehtävästä henkilökohtaisista syistä. Politiikassa asiat saavat kuitenkin aina yleisempää merkitystä ja erityisesti tässä nimenomaisessa tapauksessa.

Viime eduskuntavaalien rökäletappion vuoksi puolueen johdossa on pakko tapahtua muutoksia ilmeen kirkastamiseksi. Kun puheenjohtajaa ei ilmiselvästi haluta tai kyetä vaihtamaan, niin edes puoluesihteerin pitää uhrautua.

Sinänsä on vaikea arvioida, miten paljon vaalitappio johtui Feldt-Rannasta tai johtuiko se hänestä ollenkaan. Suurten puolueiden puoluesihteerit ovat viime aikoina nostaneet profiiliaan, näkyvimpänä esimerkkinä keskustan Jarmo Korhonen. Viime kädessä jokainen puolue saa kasvot puheenjohtajaltaan.

On sääli, että SDP:n puheenjohtajapeli lässähti kokoon ennen aikojaan. Nuoret haastajat toisensa jälkeen ovat luopuneet leikistä vapaaehtoisesti, ja Eero Heinäluoman haastajaksi jää häntä vanhempi valtiomies Erkki Tuomioja, ikuinen 60-lukulainen.

Uutta voimaa on kyllä tarjolla puolueen varapuheenjohtajiksi, mutta varapuheenjohtajat ovat varapuheenjohtajia. Heidät marssitetaan areenalle vasta sitten, kun puheenjohtajalla on muuta tekemistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Läheltä ja vieläpä maukasta

Zelenskyn voitto avaa uusia näköaloja

Euroopan unioni ei ole jäsenvaltioilleen tavaratalo

On aika puhua kasvien geenieditoinnista

Olemme tähtipölyä, lensimme Kuuhun

Mätäkuun juttuja

Puheenjohtajan valinta ei yksin pelasta keskustaa

Rajat ovat ylittyneet

Vanha auto on tarkan talouden perusta

Perämeren lohia tappava outo tauti huolestuttaa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.