Toivo elää Kainuussa

Kaivosyhtiö Talvivaara kertoi maanantaina, että yhtiö on saneerauskelpoinen yrityssaneerauksen selvittäjän Pekka Jaatisen mielestä. Edellytyksenä tosin on, että rahoitus järjestyy paitsi saneerauksen ajaksi myös pitemmäksi aikaa.

Toistaiseksi kaivosyhtiö on sopinut ainakin suuren velkojansa metalliyhtiö Nyrstarin kanssa 20 miljoonan euron välittömästä rahoituksesta. Se on hyvä alku, mutta ei riitä pitkälle.

Rahoitusuutisia ja saneerausselvittäjän lausuntojakin kirkkaampi toivonkipinä on syttynyt Lontoon metallipörssissä. Vuoden alusta lähtien nikkelin hinta on noussut 25 prosenttia. Jos nousu jatkuu, rahoittajia ei pian tarvitse Talvivaaralle etsiä. Tosin taitaa olla niin, että maailman suurin nikkelintuottaja venäläinen Norilsk Nickel kärsii Yhdysvaltojen asettamista boikottitoimista.

Kainuu tarvitsee toivoa Talvivaarassa. Maakunnan työttömyysaste on nyt 17 prosenttia, mikä johtuu lähinnä siitä, että Talvivaara urakoitsijoineen on irtisanonut lähes 400 ihmistä.

Myös ympäristöstä huolestuneille uutiset ovat mieluisia. Jos nikkelin maailmanmarkkinahinnan nousu jatkuu ja Talvivaaran saneeraus toteutuu, viranomaisille avautuu tilaisuus vahtia ympäristöasioiden saattamista oikealle tolalle. Sellaiselle, että nähdyt vuodot luontoon eivät ole enää mahdollisia.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Vanhankissanpäivät

Pahat, rumat ja päästöttömät

Soten kaatuminen närästäisi Pohjois-Savossa

EU:n on muodostettava oma ääni maailmanpolitiikassa

Vienti rahoittaa hyvinvointia

Kun evoluutio meni pieleen

Tiedeuutisissa liioittelu on pahinta myrkkyä

EU-parlamenttiin tarvitaan tänään taistelevia norsuja

Yritysten koko verojalanjälki on iso

Ovien aukaisijoidenkin oltava varuillaan

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.