Toivo elää Kainuussa

Kaivosyhtiö Talvivaara kertoi maanantaina, että yhtiö on saneerauskelpoinen yrityssaneerauksen selvittäjän Pekka Jaatisen mielestä. Edellytyksenä tosin on, että rahoitus järjestyy paitsi saneerauksen ajaksi myös pitemmäksi aikaa.

Toistaiseksi kaivosyhtiö on sopinut ainakin suuren velkojansa metalliyhtiö Nyrstarin kanssa 20 miljoonan euron välittömästä rahoituksesta. Se on hyvä alku, mutta ei riitä pitkälle.

Rahoitusuutisia ja saneerausselvittäjän lausuntojakin kirkkaampi toivonkipinä on syttynyt Lontoon metallipörssissä. Vuoden alusta lähtien nikkelin hinta on noussut 25 prosenttia. Jos nousu jatkuu, rahoittajia ei pian tarvitse Talvivaaralle etsiä. Tosin taitaa olla niin, että maailman suurin nikkelintuottaja venäläinen Norilsk Nickel kärsii Yhdysvaltojen asettamista boikottitoimista.

Kainuu tarvitsee toivoa Talvivaarassa. Maakunnan työttömyysaste on nyt 17 prosenttia, mikä johtuu lähinnä siitä, että Talvivaara urakoitsijoineen on irtisanonut lähes 400 ihmistä.

Myös ympäristöstä huolestuneille uutiset ovat mieluisia. Jos nikkelin maailmanmarkkinahinnan nousu jatkuu ja Talvivaaran saneeraus toteutuu, viranomaisille avautuu tilaisuus vahtia ympäristöasioiden saattamista oikealle tolalle. Sellaiselle, että nähdyt vuodot luontoon eivät ole enää mahdollisia.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Tuleeko meistä ikinä aikuisia?

Kirje pysäyttää kiireessä

Suhde Venäjään jakaa Euroopan populisteja

Metsälain määräyksiä voi olla syytä tarkistaa

Voihan Vilkku sentään

Kauppasota voi laajeta talouskriisiksi vahingossa

Fiksut ruokakaupat auttavat asiakasta

Perusteita olisi pienentää Finnpulpia

Viisigee shakkinappulana

Työstä palautumiseen tarvitaan myös lepopäiviä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.