Tornitalo jakaa mielipiteet

Maankuulu Kuopion tori muuttuu kaiken aikaa, vaikka kaupungissa on myös henkeä, että torin yleisilmeiseen ei saisi puuttua millään tavoin. Vain torin kaupungintalo ja Kuopion lyseo ovat jaksaneet sinnitellä aikaa vastaan 1800-luvulta saakka. Tuorein uudistushanke on meneillään 1900-luvun alussa rakennetun kauppahallin kupeella puretun kalahallin paikalla.

Kalahallin korvaava puoliympyrän muotoinen, sinällään varsin pieni lasinen rakennus on herättänyt suuria tunteita. Voi vain kysyä, millaisen julkisen vastaanoton saa alkuviikosta julkistettu suunnitelma, jonka mukaan ns. Tullinkulman paikalle Tulliportin- ja Haapaniemenkatujen risteykseen rakennettaisiin yksityisin varoin jopa 16-kerroksinen liike-. toimisto- ja asuinrakennus.

Torin reunan korkeimmissa rakennuksissa on nyt enimmillään seitsemän kerrosta. Teollisuusneuvos Seppo Saarelaisen kaavailema uudisrakennus kohoaisi näin pari kertaa Keilataloa tai Kuopion Osuuspankkia korkeammalle. Toisten mielestä se olisi ylväydessään kuin mikäkin maailman napa Kuopion keskellä, toisen mielestä pitkä malka tai iso roska kaupunkilaisten silmissä.

Yleinen suunta on kaupunkirakentamisessa ylöspäin. Kuopiossakin korkeita taloja on suunnitteilla nyt useampia. Osa toteutuu, osa jää haaveeksi.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Synkistelyn sijasta tarvitaan tutkimusta ja innovaatioita

Sydämen lisäksi pään on oltava mukana

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Luonto kiittää vieraslajin kitkemisestä

Talous hallitsee politiikan agendaa lähivuodet

Jotkut ovat väärässä

Ohisalo ja hallitusvastuu ohjaavat järkivihreyteen

Oikeistopopulistit jäivät hajalleenEU-parlamentissa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.