Tornitalo jakaa mielipiteet

Maankuulu Kuopion tori muuttuu kaiken aikaa, vaikka kaupungissa on myös henkeä, että torin yleisilmeiseen ei saisi puuttua millään tavoin. Vain torin kaupungintalo ja Kuopion lyseo ovat jaksaneet sinnitellä aikaa vastaan 1800-luvulta saakka. Tuorein uudistushanke on meneillään 1900-luvun alussa rakennetun kauppahallin kupeella puretun kalahallin paikalla.

Kalahallin korvaava puoliympyrän muotoinen, sinällään varsin pieni lasinen rakennus on herättänyt suuria tunteita. Voi vain kysyä, millaisen julkisen vastaanoton saa alkuviikosta julkistettu suunnitelma, jonka mukaan ns. Tullinkulman paikalle Tulliportin- ja Haapaniemenkatujen risteykseen rakennettaisiin yksityisin varoin jopa 16-kerroksinen liike-. toimisto- ja asuinrakennus.

Torin reunan korkeimmissa rakennuksissa on nyt enimmillään seitsemän kerrosta. Teollisuusneuvos Seppo Saarelaisen kaavailema uudisrakennus kohoaisi näin pari kertaa Keilataloa tai Kuopion Osuuspankkia korkeammalle. Toisten mielestä se olisi ylväydessään kuin mikäkin maailman napa Kuopion keskellä, toisen mielestä pitkä malka tai iso roska kaupunkilaisten silmissä.

Yleinen suunta on kaupunkirakentamisessa ylöspäin. Kuopiossakin korkeita taloja on suunnitteilla nyt useampia. Osa toteutuu, osa jää haaveeksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Hajaannus alkaa uskontotunnilta

Koulu on työyhteisö siinä missä mikä muu tahansa

Savon yrityksillä lupaavia hankkeita

Keski-Suomella on kyynärpäät korkealla

Puheet kovenevat työtaistelu-uhan alla

Vuoden urheilija-listani on kääntynyt vuosi vuodelta enemmän joukkueurheilun suuntaan

Putin johtaa Venäjää hamaan tulevaisuuteen

Tämän päivän Pepit maailman reunoilla

Demokraateilla haussa paras haastaja Trumpille

Vesilinnut avun tarpeessa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.