Tornitalo jakaa mielipiteet

Maankuulu Kuopion tori muuttuu kaiken aikaa, vaikka kaupungissa on myös henkeä, että torin yleisilmeiseen ei saisi puuttua millään tavoin. Vain torin kaupungintalo ja Kuopion lyseo ovat jaksaneet sinnitellä aikaa vastaan 1800-luvulta saakka. Tuorein uudistushanke on meneillään 1900-luvun alussa rakennetun kauppahallin kupeella puretun kalahallin paikalla.

Kalahallin korvaava puoliympyrän muotoinen, sinällään varsin pieni lasinen rakennus on herättänyt suuria tunteita. Voi vain kysyä, millaisen julkisen vastaanoton saa alkuviikosta julkistettu suunnitelma, jonka mukaan ns. Tullinkulman paikalle Tulliportin- ja Haapaniemenkatujen risteykseen rakennettaisiin yksityisin varoin jopa 16-kerroksinen liike-. toimisto- ja asuinrakennus.

Torin reunan korkeimmissa rakennuksissa on nyt enimmillään seitsemän kerrosta. Teollisuusneuvos Seppo Saarelaisen kaavailema uudisrakennus kohoaisi näin pari kertaa Keilataloa tai Kuopion Osuuspankkia korkeammalle. Toisten mielestä se olisi ylväydessään kuin mikäkin maailman napa Kuopion keskellä, toisen mielestä pitkä malka tai iso roska kaupunkilaisten silmissä.

Yleinen suunta on kaupunkirakentamisessa ylöspäin. Kuopiossakin korkeita taloja on suunnitteilla nyt useampia. Osa toteutuu, osa jää haaveeksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Boris Johnsoniin kohdistuu toiveita ja pelkoja

Metsäpalovaroitus on hyvä toimintaohje

Kaupungit eivät ole oivaltaneet pier-ajattelua

Elävä kaupunki on epäselvä

Vanhemmuuden taikaa

Karjalan myyntiin olisi ollut paha tarttua

Vesilaitoksia pitää kannustaa korjauksiin

Läheltä ja vieläpä maukasta

Zelenskyn voitto avaa uusia näköaloja

On aika puhua kasvien geenieditoinnista

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.