Tornitalot luovat mielikuvaa kehityksestä

Kuopio voi saada Viitostielle asti näkyvän uuden maamerkin, jos nykyisen Savonia-ammattikorkeakoulun ja Hatsalan asemakaavan muutos etenee suunnitellusti. Kaupunkirakennelautakunta käsittelee alkavalla viikolla kaavamuutosehdotusta, joka sisältää lähes 100 000 kerrosalaneliötä asuin- ja liiketiloja, noin 1 500 uutta asuntoa ja kaiken huippuna 17-kerroksisen tornitalon.

Suunnitelmat ovat luontevaa jatkoa Savonian tulevalle muutolle Savilahden kampukselle sekä Niiralan uuden jäähalli–uimahalli-kokonaisuuden valmistumiselle. Keilahallia lukuun ottamatta tärkeimmät nykyiset rakennukset jäävät vaille käyttöä, jolloin aivan keskeisen kaupunkialueen kyljestä vapautuu arvokasta tonttimaata. Rakennushistoriallisia arvoja ei ole uhattuna.

Kuopion kaupunkiprofiili voi muutamien vuosien päästä poiketa melkoisesti nykyisestä, jos paraikaa valmistuvan asemanseudun Kuopion Portin lisäksi Kuopionlahdelle nousee korkea kongressihotelli. Tornitalot viestivät kehittyvästä valtakunnanosakeskuksesta, joka ei tyydy pysymään pikkukaupunkina.

Vähän käsitettä venyttäen Hatsalaan nousee keskustakoteja, joiden lisääminen on kaavoituksen painopisteitä. Kaupunkirakenteen tiivistäminen on ympäristöystävällistä. Tästäkin näkökulmasta korkeaa rakentamista kannattaa suosia.

Rakentamisen tahti on viime vuosina ollut Kuopiossa huimaa. Pientä huolta voi aiheutua siitä, riittääkö väestönkasvu takaamaan kysyntää. Hatsalan kuten esimerkiksi Itkonniemen suunnitelmissa onkin huomioitava niiden aikaväli. Alueiden valmistuminen kestää parhaassakin tapauksessa useita vuosia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Päivän päähän näkee hämärästi

Koulujen määrä tuskin puolittuu loputtomiin

Rahalla saa ja hevosella pääsee

KPY:n uudet linjaukset ovat välttämättömiä

Valmistajatkin odottavat maskisuositusta

Oletko sinä valmis toiseen aaltoon?

Etätöiden purkamisessa syytä varovaisuuteen

Pieni kirkas tippakin punnitaan tarkasti

Vihreät miehet apuun Valko-Venäjällä

Yliampuvat kaupunkivisiot vanhenivat käsiin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.