Tulosta syntyy

Ylä-Savosta kuuluu taas ihmeen hyvää. Valoa alueelle tuovat tulostaan koko ajan parantavat pörssiyhtiöt. Ponsse on kertonut myönteisistä näkymistään hiljattain. Tuorein hyvä uutinen tuli panimokonserni Olvilta. Ensimmäisen vuosipuoliskon 13,3 miljoonan euron liikevoitto ja 126,3 miljoonan euron liikevaihto ovat konsernille parhaimpia tuloksia kautta aikojen.

Olvi on kovassa kilpailutilanteessa pystynyt säilyttämään asemansa ja laajentanut toimintaansa ulkomailla. Yläsavolaisilla on ollut jo pitkään vahva jalansija Baltiassa. Nyt katseet on lisäksi suunnattu Valko-Venäjälle. Idän markkinat ovat tunnetusti mielenkiintoiset, mutta samalla erittäin haastavat. Markkinamiehet ja -naiset katselevat mahdollisuuksia myös muualta idästä.

Olvi on ollut tuttu brändi kansainvälisillä foorumeilla jo kauan. Yksi pieni, mutta ei vähäinen voitto näkyvyyskamppailussa saavutettiin taannoin, kun yläsavolaiset voittivat tarjouskilpailun Finnairin lennoilla tarjottavista oluista, lonkeroista ja siidereistä.

Olvin ja Ponssen tapaiset suuryritykset ovat Ylä-Savolle suoranainen lottovoitto. Ne tuovat maakuntaan työtä, rahaa ja kansainvälistä näkyvyyttä. Lama koetteli alueen teollisuutta välillä kovalla kädellä. Kun alueen yritysten pohja on terve, huonoistakin ajoista selvittiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Kauppakeskus pääsee pitkälle sijainnillaan

Ristiriitaisuudet riivaavat henkilöautoilla ajavia

Pythagoraan lause pysyy

Puhtaus on puoli ruokaa?

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.