Tulosta vähemmällä väellä

OP-ryhmä kertoi helmikuussa, että viime vuosi oli yhtiön historian toiseksi paras tulosvuosi. Samalla pankkikonserni käynnisti valtakunnalliset yt-neuvottelut. Viikko sitten yhtiö ilmoitti tehneensä alkuvuonna historiansa parhaan neljännesvuosituloksen. Keskiviikkona kerrottiin yt-tulos Pohjois-Savon Osuuspankin osalta: 50 työpaikan vähennys ja neljän konttorin sulkeminen.

OP-ryhmä ei ole ainut finanssikonserni, joka on tehnyt viime vuodet tulosta entistä vähemmällä väellä. Nordeassa käytiin suuret yt-neuvottelut vuosina 2011 ja 2014, Danske Bankissa 2013 ja Ifissä viime vuonna.

Kilpailijoidensa tavoin Osuuspankki on kertonut tehostamistarpeen syyksi digitalisaation, lisääntyneen sääntelyn ja hitaan talouskasvun. Myös finanssialan uudet toimijat lisäävät perinteisten pankkien paineita. Esimerkiksi puhelinoperaattorit ja vähittäiskauppa ovat tulleet markkinoille omilla maksupalveluillaan ja etukorttipankeillaan.

Kuluttamisen siirtyminen verkkoon ravistelee pankkialaa siinä missä kaupan toimijoita. Pankit kuitenkin itse vauhdittavat kehitystä lopettamalla konttoreita ja pakottamalla asiakkaat nettiin. Toimivan ja asiantuntevan palvelun karsimisessa olisi säilytettävä maltti. Monelle asiakkaalle se on edelleen syy tallettaa rahat pankkiin eikä jonnekin muualle.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kotkan lento ja putoaminen

Kunnat merihädässä

Vanhuspalveluissa on suo siellä ja vetelä täällä

Röyhkeä Trump haastaa johtamansa demokratian

Ystävänpäivän jälkeen

Potemisen kulissi

Lumesta tuli ympäristöpulma Helsingille

Eduskunta kompuroi tiedustelulakien kanssa

Hankkeet vivuttavat kehitystä

Suuri ja kallis seikkailu

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.