Tunkkaista kiintiöintiä

Savon Sanomissa julkaistiin keskiviikkona Matti Viialaisen lähtöhaastattelu. Viialainen vaihtaa työpaikkaansa. Nykyisestä Etelä-Savon maakuntajohtajasta tulee Etelä-Karjalan maakuntajohtaja.

Viialaisen seuraajaa on jo etsitty. Ensimmäinen haku epäonnistui ja nyt ollaan toisella kierroksella. Uuden maakuntajohtajan nimi selviää vasta ensi vuoden puolella.

Mikkeliläinen kansanedustaja Pauliina Viitamies (sd.) paaluttaa Pieksämäen Lehden haastattelussa uudelta maakuntajohtajalta vaadittavia ominaisuuksia. Niistä tärkein näyttää Viitamiehen mielestä olevan, että maakuntajohtajan on oltava sosiaalidemokraatti.

Viitamies vetoaa puolueiden tekemään poliittiseen sopimukseen. Sen mukaan maakuntaliiton valtuustoa johtaa keskustalainen ja maakuntavaltuustoa kokoomuslainen. Maakuntajohtaja on sen vuoksi sosiaalidemokraatti.

Poliittisesti on Viitamiehen mukaan kiintiöity maakuntajohtajuuden lisäksi kaksi muutakin virkaa. Mikkelin kaupunginjohtajan saa valita kokoomus, Etelä-Savon sairaanhoitopiirin johtajan keskusta.

Virkojen poliittinen kiintiöinti maakuntatasolla on tunkkaista touhua. Tietenkin maakuntajohtajaksi löydetään pätevä sosiaalidemokraatti. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että viran saa pätevin mahdollinen hakija.

Päätöksenteko maakunnissa kaipaa terveempää kulttuuria.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Hengitähän hyvä ihminen välillä – Kiireestä ja hötkellyksestä on tullut uusi kansantauti

Suometsillä on valtava merkitys hyvivointivaltiolle

Yhteistyö on voimaa varkaiden narauttamisessa

Siirrymmekö Eriksen aikakauteen?

Kuopio säästää – joitakin hankkeita pitää lykätä tai unohtaa ne kokonaan

Keskusta puhuu hallituksessa kuin oppositiossa

Sunnuntain vaaleissa pelissä oikeusvaltio ja sananvapaus

EU on oma sisämarkkinamme

Kiinalaiset eivät pelasta meitä

Rauhansopimus tuotti Nobel-palkinnon

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.