Tunkkaista kiintiöintiä

Savon Sanomissa julkaistiin keskiviikkona Matti Viialaisen lähtöhaastattelu. Viialainen vaihtaa työpaikkaansa. Nykyisestä Etelä-Savon maakuntajohtajasta tulee Etelä-Karjalan maakuntajohtaja.

Viialaisen seuraajaa on jo etsitty. Ensimmäinen haku epäonnistui ja nyt ollaan toisella kierroksella. Uuden maakuntajohtajan nimi selviää vasta ensi vuoden puolella.

Mikkeliläinen kansanedustaja Pauliina Viitamies (sd.) paaluttaa Pieksämäen Lehden haastattelussa uudelta maakuntajohtajalta vaadittavia ominaisuuksia. Niistä tärkein näyttää Viitamiehen mielestä olevan, että maakuntajohtajan on oltava sosiaalidemokraatti.

Viitamies vetoaa puolueiden tekemään poliittiseen sopimukseen. Sen mukaan maakuntaliiton valtuustoa johtaa keskustalainen ja maakuntavaltuustoa kokoomuslainen. Maakuntajohtaja on sen vuoksi sosiaalidemokraatti.

Poliittisesti on Viitamiehen mukaan kiintiöity maakuntajohtajuuden lisäksi kaksi muutakin virkaa. Mikkelin kaupunginjohtajan saa valita kokoomus, Etelä-Savon sairaanhoitopiirin johtajan keskusta.

Virkojen poliittinen kiintiöinti maakuntatasolla on tunkkaista touhua. Tietenkin maakuntajohtajaksi löydetään pätevä sosiaalidemokraatti. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että viran saa pätevin mahdollinen hakija.

Päätöksenteko maakunnissa kaipaa terveempää kulttuuria.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Napakoitten naisten vuosi

Kultarannasta vauhtia EU-puheenjohtajuuteen

Yhteistä turvallisuusuhkaa ratkaisemassa

Kuopion toria kannattaa kehittää avoimin mielin

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Synkistelyn sijasta tarvitaan tutkimusta ja innovaatioita

Sydämen lisäksi pään on oltava mukana

Tahmean äidin omatunto – näin annan lapsilleni mallin mykkäkuurosta älypuhelimen jatkeesta

Voi käydä ihan hyvinkin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.