Tuomittavat kommentit

Perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinonen kuohutti eduskuntaa tiistaina. Hän kysyi mahdollisuuksista saada avioitua koirien kanssa tässä vapaamielisessä maailmassa, kun käsittelyssä oli laki perheen sisäisestä adoptiosta.

Kyseisellä lailla on aikomus turvata homo- ja lesboparien oikeus adop-tioon. Oinonen tyrmistytti kansanedustajia kysymällä, "onko pelättävissä, että ihmisen on saatava avioitua esimerkiksi rakastamansa hauvelin kanssa". Hän sanoi, että 30 vuotta sitten tällainen lain ehdottaja olisi saanut "sakinhivutuksen". Oinosen arvion mukaan lapsille jää "valtavan syvät haavat", jos heidän homo- tai lesbovanhempansa "rakastelevat tuolla makuuhuoneessa".

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini totesi Helsingin Sanomille vastustavansa lakia. Hän irtisanoutui kuitenkin Oinosen arvioista sanomalla, että "jokainen vastaa omista puheistaan".

Oinosen kommentit ovat tuomittavia, järkyttäviä ja mauttomia. Ne loukkaavat monia ihmisiä. On ällistyttävää, että kansanedustajan asemassa oleva henkilö päästää suustaan tällaisia "sammakoita". Oinonen osoitti olevansa erittäin suvaitsematon ja harkitsematon. Teon tuomittavuutta lisää se, että hän kommentoi lakia täysistunnossa kaikkien kansanedustajien silmien edessä.

On totta, että jokainen meistä vastaa omista puheistaan. Silti puheenjohtaja Soinilta olisi odottanut yksiselitteistä tuomiota Oinosen kommenteille. Nyt kansalaiset voivat käsittää, että Soini on samaa mieltä Oinosen kanssa. Alatyyliset lausahdukset vahvistavat mielikuvaa, että perussuomalaisissa elää myös suvaitsemattomuus. Se ei lupaa hyvää puolueen kannatukselle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sen sijaan, että tähdättäisiin proteiinipatukan voimalla timmin pyöreään tarakkaan, ravitsemuksella tulisi pyrkiä meidän itäsuomalaisten lempparikansantaudin ehkäisemiseen

Liikennepolitiikassa hallituskriisin ainekset

Äänestysikärajan laskua voisi kokeilla

Mistä voin luopua

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.