Tuomittavat kommentit

Perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinonen kuohutti eduskuntaa tiistaina. Hän kysyi mahdollisuuksista saada avioitua koirien kanssa tässä vapaamielisessä maailmassa, kun käsittelyssä oli laki perheen sisäisestä adoptiosta.

Kyseisellä lailla on aikomus turvata homo- ja lesboparien oikeus adop-tioon. Oinonen tyrmistytti kansanedustajia kysymällä, "onko pelättävissä, että ihmisen on saatava avioitua esimerkiksi rakastamansa hauvelin kanssa". Hän sanoi, että 30 vuotta sitten tällainen lain ehdottaja olisi saanut "sakinhivutuksen". Oinosen arvion mukaan lapsille jää "valtavan syvät haavat", jos heidän homo- tai lesbovanhempansa "rakastelevat tuolla makuuhuoneessa".

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini totesi Helsingin Sanomille vastustavansa lakia. Hän irtisanoutui kuitenkin Oinosen arvioista sanomalla, että "jokainen vastaa omista puheistaan".

Oinosen kommentit ovat tuomittavia, järkyttäviä ja mauttomia. Ne loukkaavat monia ihmisiä. On ällistyttävää, että kansanedustajan asemassa oleva henkilö päästää suustaan tällaisia "sammakoita". Oinonen osoitti olevansa erittäin suvaitsematon ja harkitsematon. Teon tuomittavuutta lisää se, että hän kommentoi lakia täysistunnossa kaikkien kansanedustajien silmien edessä.

On totta, että jokainen meistä vastaa omista puheistaan. Silti puheenjohtaja Soinilta olisi odottanut yksiselitteistä tuomiota Oinosen kommenteille. Nyt kansalaiset voivat käsittää, että Soini on samaa mieltä Oinosen kanssa. Alatyyliset lausahdukset vahvistavat mielikuvaa, että perussuomalaisissa elää myös suvaitsemattomuus. Se ei lupaa hyvää puolueen kannatukselle.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Väki keskittyy Kuopiossakin

Uusi nelivuotiskausi alkamassa

Keskusta kulkee kohti sukupolvenvaihdosta

Raha ei takaa vaalionnea, mutta yleensä auttaa

Varaus ei takaa menestystä

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Koulutuksesta

Hallitus maltillisesti liikkeelle väylähankkeilla

Napakoitten naisten vuosi

Kultarannasta vauhtia EU-puheenjohtajuuteen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.