Tuottajien luonteva valinta

Metsänhoitaja Mikael Pentikäisen, 49, valinta Maaseudun Tulevaisuuden johtoon ei ollut niin yllätyksellinen kuin se ensi kuulemalta kenties vaikutti.

Pentikäinen sai potkut Helsingin Sanomien vastaavan päätoimittajan paikalta viime vuoden keväällä. Sittemmin Pentikäinen ryhtyi eurovaaliehdokkaaksi keskustan listalta.

Pentikäinen solmi runsaasti uusia ja likeisiäkin poliittisia ystävyyssuhteita vaalikampanjansa aikana. Maaliskuussa Pentikäinen toimi Timo Soinin (ps.) ja Juha Sipilän (kesk.) autonkuljettajana matkalla valtioneuvoston sote-infoon. Toukokuussa hän nappasi Antti Rinteen (sd.) kainaloonsa vaaliteltalla. Mutkattomat suhteet eri puolueiden johtoon ovat etu päätoimittajan tehtävässä – eduskuntavaalien alla ja niiden jälkeen.

Syyskuun lopulla Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Lauri Kontro, 61, ilmoitti luopuvansa päätoimittajuudesta siirtyen MTK-konsernissa toisiin tehtäviin. Pentikäisen tultua valituksi Kontron tehtäväkierto herättää juuri eduskuntavaalien läheisyyden vuoksi kysymyksiä. Raivattiinko Pentikäiselle tilaa?

Valinta kasvattaa järjestölehden savolaisjohtoisuutta, sillä Pentikäinen on kesälapinlahtelainen. Kakkosmies toimituspäällikkö Jussi Martikainen on puolestaan syntyjään Lapinlahdelta.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kaikki ympäristökäyttäytymisen lajit

Kansa kuului Talvivaarassa

Penkkiurheilijan onnenpäivät alkavat

Talouden suhdanne ei ehkä kääntynytkään vielä

Vanhankissanpäivät

Pahat, rumat ja päästöttömät

Soten kaatuminen närästäisi Pohjois-Savossa

EU:n on muodostettava oma ääni maailmanpolitiikassa

Vienti rahoittaa hyvinvointia

Kun evoluutio meni pieleen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.