Turhaa heimokateutta

Itäsuomalaisessa yhteistyössä on ollut joskus pahojakin säröjä, kunnes savolaiset ja pohjoiskarjalaiset alkoivat ymmärtää, ettei välistävedoilla ja keskinäisellä kyräilyllä voita kukaan mitään.

Yhteistä Itä-Suomen lääniä epäiltiin aluksi vahvasti, mutta ennen kuolemaansa se ehti kuitenkin vakiinnuttaa asemansa. Maakuntaliittojen kokoama Itä-Suomen neuvottelukunta kuten myös eduskunnan itäsuomalaiset kansanedustajat ovat edistäneet omilla toimillaan uuden luottamuksen syntyä.

Idän maakunnilla on omat intressinsä, mutta edusmiesten pitäisi kuitenkin varoa maalaamasta pirua seinälle, ennenkuin piru on päästetty irti.

Keskustan entinen kansanedustaja Hannu Hoskonen on lähtenyt uhoamaan julkisuudessa (Karjalainen 15.6.), että Pohjois-Karjalasta "ei saa tehdä Savon takapihaa, jota hoidetaan, jos rahaa sattuu jäämään oman tarpeen yli". Hänen mukaansa "voi vain arvailla, millaiset paperit Pohjois-Karjalan osalta ministeriöihin menisivät, jos ne laadittaisiin lopulliseen muotoon vaikka Kuopiossa".

Ilomantsilaisen poliitikon pontimena on hänen jostain kuulemansa tieto, että Pohjois-Karjalan ely-keskus oltaisiin lopettamassa ja sen toiminnot siirtämässä Kuopioon. Ikävä ja tuomittava juttu sinällään, jos tieto pitää paikkansa. Savolaisten kykyä epäillessään Hoskosen olisi kuitenkin ollut hyvä muistaa, ettei hallinnon rajoja piirretä uusiksi Kuopiossa vaan Helsingin vallan kamareissa.

Maakuntien itsemääräämisoikeutta pohjoissavolaiset puolustavat samassa rintamassa pohjoiskarjalaisten kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Sen sijaan, että tähdättäisiin proteiinipatukan voimalla timmin pyöreään tarakkaan, ravitsemuksella tulisi pyrkiä meidän itäsuomalaisten lempparikansantaudin ehkäisemiseen

Liikennepolitiikassa hallituskriisin ainekset

Äänestysikärajan laskua voisi kokeilla

Mistä voin luopua

Komea palkinto uurastajille

Wincapita oli oppitunti siitä, ettei rikos kannata

Liikkumisen kynnystä viisasta madaltaa

Vastuullinen yritystoiminta

Mieli maassa – ja taivaassa

Kansakoulun kirjaston lainausjonossa jonkun Adolf Hitlerin kanssa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.