Turhaa heimokateutta

Itäsuomalaisessa yhteistyössä on ollut joskus pahojakin säröjä, kunnes savolaiset ja pohjoiskarjalaiset alkoivat ymmärtää, ettei välistävedoilla ja keskinäisellä kyräilyllä voita kukaan mitään.

Yhteistä Itä-Suomen lääniä epäiltiin aluksi vahvasti, mutta ennen kuolemaansa se ehti kuitenkin vakiinnuttaa asemansa. Maakuntaliittojen kokoama Itä-Suomen neuvottelukunta kuten myös eduskunnan itäsuomalaiset kansanedustajat ovat edistäneet omilla toimillaan uuden luottamuksen syntyä.

Idän maakunnilla on omat intressinsä, mutta edusmiesten pitäisi kuitenkin varoa maalaamasta pirua seinälle, ennenkuin piru on päästetty irti.

Keskustan entinen kansanedustaja Hannu Hoskonen on lähtenyt uhoamaan julkisuudessa (Karjalainen 15.6.), että Pohjois-Karjalasta "ei saa tehdä Savon takapihaa, jota hoidetaan, jos rahaa sattuu jäämään oman tarpeen yli". Hänen mukaansa "voi vain arvailla, millaiset paperit Pohjois-Karjalan osalta ministeriöihin menisivät, jos ne laadittaisiin lopulliseen muotoon vaikka Kuopiossa".

Ilomantsilaisen poliitikon pontimena on hänen jostain kuulemansa tieto, että Pohjois-Karjalan ely-keskus oltaisiin lopettamassa ja sen toiminnot siirtämässä Kuopioon. Ikävä ja tuomittava juttu sinällään, jos tieto pitää paikkansa. Savolaisten kykyä epäillessään Hoskosen olisi kuitenkin ollut hyvä muistaa, ettei hallinnon rajoja piirretä uusiksi Kuopiossa vaan Helsingin vallan kamareissa.

Maakuntien itsemääräämisoikeutta pohjoissavolaiset puolustavat samassa rintamassa pohjoiskarjalaisten kanssa.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Varaus ei takaa menestystä

Hoiva-alalla olisi tekeville töitä tarjolla

Koulutuksesta

Hallitus maltillisesti liikkeelle väylähankkeilla

Napakoitten naisten vuosi

Kultarannasta vauhtia EU-puheenjohtajuuteen

Yhteistä turvallisuusuhkaa ratkaisemassa

Kuopion toria kannattaa kehittää avoimin mielin

Sähkölaskun ale ei ole varma

Uudet rauhanmahdollisuudet Ukrainassa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.