Turhaa sykkyröintiä

Maakunnallinen verkkoyhtiö Savon Kuitu perustettiin tiistaina paljon rauhallisemmissa tunnelmissa kuin olisi voinut odottaa. Kiistaa käytiin etukäteen uuden yhtiön hallituksesta, mutta lopulta sen kokoonpanosta kyettiin päättämään sopuisasti.

Kiistat leimahtivat, kun puolueiden piirijärjestöjen nyörittämä paketti ei kelvannut kuntien päättäjille. Heidän mielestään hallituksen kokoonpano olisi jäänyt alueellisesti vinoksi.

Korjaus oli hyvä tehdä. Kunnat ja tulevat asiakkaat rahoittavat Savon Kuidun toiminnan, eivät puolueet. Tiistaina saatiin aikaan tasapainoinen kompromissi, jonka luulisi lopettavan turhan sykkyröinnin asian ympärillä.

Savon Kuitu on ainutlaatuinen yhtiö, jonka onnistumista seurataan tarkasti myös Pohjois-Savon ulkopuolella. Mukana ovat kaikki maakunnan kunnat Rautavaaraa lukuunottamatta ja kunnianhimoisena tavoitteena on saada toimivat sekä nopeat verkkoyhteydet maakunnan jokaiseen kolkkaan.

Yhteisen tavoitteen toteutumista ei pidä enää tämän jälkeen sotkea joutavalla puoluepoliittisella tai muullakaan kärhämöinnillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Lisää lääkäreitä

Hyökkäyksiä karjataloutta vastaan ei pidä hyväksyä

Amerikkalaiset vaihtuivat venäläisiin

Ystävyys ei ole pakollista

Työhuone, tuleva innovaatio

Taas näyttää, että kyllä britit nyt lähtevät EU:sta

Saalistilastoista löytyy ikäviä viestejä

Kaunis tragedia

Unelma, joka ei toteudu

Hoitojonoja puretaansoten ohituskaistalla

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.