Turhaa sykkyröintiä

Maakunnallinen verkkoyhtiö Savon Kuitu perustettiin tiistaina paljon rauhallisemmissa tunnelmissa kuin olisi voinut odottaa. Kiistaa käytiin etukäteen uuden yhtiön hallituksesta, mutta lopulta sen kokoonpanosta kyettiin päättämään sopuisasti.

Kiistat leimahtivat, kun puolueiden piirijärjestöjen nyörittämä paketti ei kelvannut kuntien päättäjille. Heidän mielestään hallituksen kokoonpano olisi jäänyt alueellisesti vinoksi.

Korjaus oli hyvä tehdä. Kunnat ja tulevat asiakkaat rahoittavat Savon Kuidun toiminnan, eivät puolueet. Tiistaina saatiin aikaan tasapainoinen kompromissi, jonka luulisi lopettavan turhan sykkyröinnin asian ympärillä.

Savon Kuitu on ainutlaatuinen yhtiö, jonka onnistumista seurataan tarkasti myös Pohjois-Savon ulkopuolella. Mukana ovat kaikki maakunnan kunnat Rautavaaraa lukuunottamatta ja kunnianhimoisena tavoitteena on saada toimivat sekä nopeat verkkoyhteydet maakunnan jokaiseen kolkkaan.

Yhteisen tavoitteen toteutumista ei pidä enää tämän jälkeen sotkea joutavalla puoluepoliittisella tai muullakaan kärhämöinnillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Pääkirjoitukset

Kulmuni on köysissä

Viitostie parantuu sumppu kerrallaan

Vain hyvien ominaisuuksien haluaisi periytyvän, mutta se ei mene niin

Helppoja keinoja tulisi käyttää ennen vaikeita

Vakoojia ja populaarikulttuuria

Räjähdyksestä katastrofi kovaonniselle Libanonille

Uimareilla kelpo oltavat Kuopiossa

Päivän päähän näkee hämärästi

Koulujen määrä tuskin puolittuu loputtomiin

Rahalla saa ja hevosella pääsee

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.